fbpx

Vrijdag, Zaterdag

  • Friday 19:00-19:45 TR: SCHOUWBURG - HALL
  • Friday 23:15-00:00 TR: SCHOUWBURG - HALL
  • Saturday 18:00-18:45 TR: SCHOUWBURG - HALL
  • Saturday 21:15-22:00 TR: SCHOUWBURG - HALL

MOMO Festival 2018

ARIAH LESTER

ARIAH LESTER (Lester Arias) begon als danser en choreograaf en heeft daar nu zang aan toegevoegd met synthesizers en elektronica. Zijn optredens zijn vol emotie, zijn stem is niet te plaatsen bij een sexe, niet mannelijk, niet vrouwelijk. Of juist allebei.

ARIAH komt uit wat de gevaarlijkste stad ter wereld wordt genoemd, Caracas, Venezuela, en is gemigreerd naar Amsterdam. In zijn werk onderzoekt zijn neiging van het niet kunnen of willen aarden, de wereld tussenin, dislocaties en migraties. Zijn optredens zijn zowel gevoelig als expressief. En die stem. Die stem! Gelukkig heeft ARIAH zijn repertoire uitgebreidt met zang.

Ariah won de TAZ Jongtheaterschrijfprijs 2017 (Oostende) en de Moving Forward Festival’s Young Dance Makers Audience Award 2016 (Amsterdam). Hij eerder trad op voor TEDX, de Brakke Grond en De NWE Dorst.

 

“ARIAH LESTER tovert uit zijn laptop lekkere muziek die klinkt naar soul en hiphop, en daarop bezingt hij met een sexy falsetto de zoektocht naar liefde en geborgenheid in een wereld waarin hij altijd onderweg is, als migrant en muzikant.”
– Wintersbinnen.nl –

 

Photo

From the Piece WHITE [ARIANE] / ARIAH LESTER & Frascati Producties
Credits: Bas de Brouwer

Also check