fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2012

Apparat Band (DE)

Writer’s block, depressie, alles weggooien en opnieuw beginnen; de vrees van iedere artiest. Dit overkwam ook Sascha Ring aka Apparat. Ring vertrok voor een paar maanden naar Mexico om te herbronnen en om zijn liefde voor het vak terug te vinden. Het resultaat is het onlangs verschenen vierde Apparat album ‘The Devil’s Walk’, een betoverend album met een geluid dat het midden houdt tussen Sigur Rós / Jonsi en James Blake.

In de wereld van de elektronische muziek geldt Apparat uit Berlijn al jaren als één van de meest opwindende en vernieuwende producers. Bekendheid verwierf hij in 2006 met het enthousiast onthaalde ‘Orchesta Of Bubbles’ waarop hij samen met Ellen Allien nieuwe verbanden legde tussen techno, electro en popmuziek. Met zijn releases op zijn eigen Shitkatapult label richt hij zich eerder op fijnzinnige, electro-akoestische kamermuziek. Het meest berucht is Apparat nog wel om zijn samenwerking met Modeselektor, onder de naam Moderat.

Op Motel Mozaique 2012 komt Apparat Band, de formatie welke op Lowlands 2011 al een indrukwekkend voorproefje gaf van The Devil’s Walk.

Also check