fbpx

Angel Olsen (US)

Dit is niet zomaar een meisje met een engelachtig voorkomen. Dit is niet zomaar een singer-songwriter met een mooi stemmetje. Nee, dit is Angel Olsen, let maar even goed op.

De afgelopen jaren speelde ze samen met de haast legendarische Bonnie “Prince” Billy als onderdeel van zijn Cairo Gang en dat heeft vanzelfsprekend een goede reden: luister één keer naar haar stem en ze laat je nooit meer los. Dit kan een beetje onwennig en eng zijn: haar klank is even aangenaam als bloedstollend.

De nadruk lag op haar eerste album en EP vooral op haar eigenzinnige stem, mede doordat de begeleiding heel minimaal werd gehouden. Nu komt ze met een heel andere sound: op de nieuwe single Forgiven/Forgotten zijn gruizige gitaren en drums te horen in combinatie met een psychpop-achtige stijl; daarin wordt haar buitengewone stem op een unieke wijze onderdeel van de muziek. Haar nieuwe plaat, Burn Your Fire For No Witness is afgelopen februari uitgebracht door het label Jagjaguwar (bekend van o.a. Bon Iver, Unknown Mortal Orchestra en Moonface).

[:]


deezer.com Facebook Twitter

Also check