fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2023

Alternative future: re-imagine the city!

Guides: Niamh Reith, Gijs Slinger, Merlijn Mollinga, David Marcinek

Rotterdam houdt van gentrificatie. Rotterdamse beleidsmakers zien onze stad graag als een geldmachine. Aankondigingen van mooie herontwikkelingen zorgen voor goede publiciteit, mooie beloften en gelikte architectonische renderings. Maar hoe beïnvloeden deze herontwikkelingen eigenlijk het dagelijkse stadsleven? Wie komt er eigenlijk te wonen in deze voorgestelde ‘stedelijke upgrades’? De stad wordt ontwikkeld in het Stadhuis en vaak zonder enige of weinig aandacht voor de bestaande stedelijke kwaliteiten en lokale wensen. Dit is onlangs gebeurd bij het Museumpark en het Schieblock, plekken vol leven die nu gereduceerd worden tot eendimensionale ‘prestigeprojecten’. Met het Zomerhofkwartier (ZOHO) als volgende op de lijst van locaties die hetzelfde lot zullen ondergaan als deze eerdere plekken, willen wij u uitnodigen om na te denken: hoe zouden we deze plek anders kunnen ontwikkelen? Hoe zou dit deel van ons geliefde Rotterdam eruit zien als het aan u lag? Laten we samen het Zomerhofkwartier opnieuw vormgeven!

Walking tour + workshop 

Days + times: Friday 14th: 15:00 – 17:00

Wheelchair accessibility: no 

Language: English / Dutch – depending on participant group

Alle rondleidingen zullen starten bij MOMO Playground. De locatie van MOMO Playground is nog n.t.b. en zal zeer binnenkort worden gecommuniceerd via e-mail en op onze socials!

Een uitverkochte tour heeft soms onverhoopt toch nog een plekje over. Kom langs onze guided tours balie op MOMO Playground voor meer informatie als je graag nog met een tour mee wil.

Also check