fbpx

Saturday 2 September

Weelde - Zandbar, 19:30 - 20:30

MOMO Fabrique 2023

Aili

Voor hun debuut-EP Dansu bundelt het Belgisch-Japanse duo Aili Maruyama en Orson Wouters hun krachten. Ze creëren fris klinkende nummers waar elementen van Kosmiche Musik, Electronica & Leftfield Pop samenkomen. Met een unieke mix van verfijnde elektronica en Japanse songteksten voegen ze een nieuwe sound toe aan het Belgische muzieklandschap. 

Zangeres Aili Maruyama is steeds op zoek naar hoe ze haar roots kan verwerken in hun project. Hiermee leggen ze doorheen hun muziek een brug tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Multi-instrumentalist Orson ‘Transistorcake’ Wouters zit ook in vele andere projecten verweven als producer, mixer en/of opname-engineer. Eclectisch en vrolijk van aard, nodigen ze je uit in hun muzikale wereld die een speelse plek is waar alles kan.

Voor dit project sloeg de Belgisch-Japanse kunstenaar Aili de handen ineen met de Belgische producer Transistorcake. Het paar heeft de lockdown doorgewerkt om hun debuutsingle Dansu op te nemen. Dansu is een hymne om de hele nacht door te dansen, nog aangrijpender gemaakt door het te schrijven en op te nemen terwijl de Brusselse club gesloten was. Over strakke Motorik-ritmes vermengt Aili’s gedempte zang zich perfect met vrolijke wassingen van synths om een hypnotiserend, smachtend funky nummer te creëren.

Also check