fbpx

Saturday 2 September

MOMO 2017

[:nl]Act! Cut! Play![:]

Screening + Q&A

[:nl]

Modeontwerpers, theater- & filmmakers maken samen fashionfilms

Act! Cut! Play! heeft als interdisciplinair talentontwikkelingsproject de ambitie om de kwaliteit van fashionfilm naar een hoger level te brengen. Er zijn drie teams gevormd waarin behalve een modeontwerper en een filmmaker ook een theatermaker zit, waardoor het narratief van de fashionfilm eveneens een belangrijke rol speelt. Een element dat vaak onderbelicht blijft in fashionfilms. Het resulteert in drie korte experimentele films die allen op eigen wijze het genre interpreteren en oprekken.

De drie films en makers

Het team van theatermaker Suze Milius, modeontwerper Marie-Sophie Beinke en filmmaker Femke Huurdeman creëerde de korte fashionfilm ‘iii’ waarin de ouder wordende vrouw centraal staat. De fashionfilm ‘Your approval is not essential’ van choreografe Jelena Kostić, filmmaker Leen Michiels en het ontwerpersduo Philipp Schueller en Rens de Waal (SchuellerDeWaal) viert de toevallige ontmoeting en is een ode aan de grilligheid van het leven. ‘The Parallel Pyramid Platform’, de fashionfilm van performer Dennis Vanderbroeck, filmmaker Daniel van Hauten en modeontwerper Emmanuel A. Ryngaert, verschijnt tot slot als een hyper esthetische en humoristische game show die de frictie tussen individu en groep onderzoekt.

Act! Cut! Play! is een initiatief van FASHIONCLASH, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen. Dit project wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

https://www.youtube.com/watch?v=P-U39vaOOdM[:]

Also check