fbpx

MOMO Festival

ABC kunstroute -VOL

Architectuur, Beeldende kunst en Cultuur – Een ABC van openbare ruimte in Rotterdam.

Met het nieuw opgeleverde Centraal Station als startpunt en het meer dan 150 jaar oude Museum Boijmans (van Beuningen, het museum niet het gebouw) als eindpunt, lopen we door de openbare ruimte van Rotterdam langs kunst as, beeldenterras en cultureel centrum.

We zien hoe een nieuw station een andere kijk op de stad kan bieden en dat iets hypermoderns toch nog veel respect voor het verleden kan bieden. We lopen langs een heringerichtte singel waarlangs ‘onderdak’ word geboden aan de beelden die elders in de stad hun waarde bijna kwijt waren geraakt, horen hoe over een beeld van 2 geliefden schande werd gesproken terwijl een kabouter met een sexspeeltje juist de gemeenschapszin wist aan te wakkeren.

En voor wie aan het eind van de wandeling nog niet genoeg kunst en cultuur heeft gezien of gehoord, is het mogelijk om nog even in alle rust van de bijzondere werken in de collectie van het Boijmans van Beuningen te genieten .[:]wanneer zaterdag 5 april
tijd 14:15
verzamelen gidsenbalie
hoe te voet
gids Dagmar

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl.
Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen.  Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Inschrijven kan tot donderdag 3 april 23:59, daarna kun je je tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie nog aanmelden.
Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check