fbpx

Thursday 13 April, Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2019

155

LIJF

Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Waarom vinden we het leuk om ‘s nachts in een club te staan? Daarover gaat LIJF, waarin grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.

Breakdancecollectief 155 (éénvijfvijf) speelde het dak eraf op Lowlands, Sziget, Mundial en in de Melkweg. Dit keer beklimmen de mannen het podium samen met Anne-Fay van tropical bass act Cookachoo. Dus: breakdance en live-muziek. Maar ook voguing, video-art en aanstekelijke beats uit de nineties. De setting: een festivalsfeer waar mag worden gedronken, gejuicht en gecrowdsurft. Performers en publiek lopen door elkaar heen, dansers en muzikanten wisselen van rol. Met hun energieke show bouwt 155 binnen no-time een feestje, maar wel met inhoud.

Tijdens MOMO Festival 2019 doet 155 op donderdag en vrijdag pop-up optredens in de foyer van Theater Rotterdam, en op zaterdag spelen zij de voorstelling LIJF (met afterparty!) op diezelfde plek.

“Een explosie van onversneden dansplezier.”
– Het Parool

Also check