fbpx

Community Ambassador: Anne-Fay

We hebben onlangs een line-up voor MOMO Festival 2023 aangekondigd en daar hoort een bijzonder project bij van een artiest die al vaker met ons samenwerkte: Anne-Fay’s Reaspora.
De voorbije jaren volgde MOMO het traject van de kunstenaar op zoek naar haar afkomst: Anne-Fay en haar broer en filmmaker Felix reisden langs drie continenten om hun familiediaspora in de tegenovergestelde richting te volgen. Van Nederland via Aruba en Curaçao tot Suriname, China en Ghana zochten ze naar de verhalen van hun voorouders. Ze ontmoetten hun familieleden, bezochten bijzondere plekken en maakten muziek met lokale producers. De muziek werd gebundeld in het album ‘Reaspora’.
Samen met haar broer bouwde ze een indrukwekkende live performance voor dit album waar je de beelden die ze tijdens hun reis maakten terugziet als de stille getuigen van een emotionele familiegeschiedenis.

Over haar connectie met MOMO gesproken, vermeldt Anne-Fay “de ruimte die MOMO geeft.”
Mijn beste herinnering aan MOMO is het vooronderzoek van mijn Reaspora project wat ik bij MOMO deed. Toen deed ik allemaal kleine gigs verspreid over de stad. Zo deed ik een gig op de Witte de With straat, in een haarwinkel op de Kruiskade en in een bejaardentehuis op de West-Kruiskade. Dat was zo tof! MOMO biedt de gelegenheid voor het uitproberen van dingen, zo heb ik dus de ruimte gekregen om mijn vooronderzoek te doen. Er is altijd zo goede vibe in de stad als MOMO is, eigenlijk heb ik alleen maar mooie herinneringen. 


MOMO Makes You Wonder
“De kunstenaars in het algemeen en kunstenaars die te zien zijn op MOMO zijn mijn inspiratie. Ik raak geïnspireerd door hen doordat ze mij op een andere manier naar dingen laten kijken. Dat is het mooie van kunst, je komt erdoor aanraking met nieuwe dingen en er wordt een ander perspectief geboden waar je misschien niet zelf op gekomen was.” 

Wat  het  festival voor mij betekent is ontdekken en voor altijd nieuwe inzichten vinden. MOMO geldt voor mij als steunpilaar voor het ontwikkelen van mijn werk als artiest. Het is ook een plek voor inspiratie voor mij door het omringd zijn met andere kunstenaars. MOMO is experimenteel en gedurfd en dat is heel vet.”  

Lees hier meer over Anne-Fay’s Reaspora!

Anne-Fay. Shot by Ashley Röttjers

Set Design: Elsemarijn Bruys
Photography: Ashley Röttjers
Video: Studio Nul