fbpx

Festival Preview op Rotterdam Centraal

Reizigers die deze week het nieuwe Centraal Station in Rotterdam aandoen staat een aangename verrassing te wachten! Motel Mozaique presenteert namelijk van donderdag 27 maart tot en met zaterdag 29 maart elke middag een band in de hal van het station: Wolf in Loveland, Typhoon en Broken Brass Ensemble. Zij spelen op de plek waar tot voor kort de infobalie (in de Joep van Lieshout-hoofden) stond, in de hal bij de entree aan de centrumzijde.

Wolf in Loveland
Wolf in Loveland is een folk-rock groep uit Rotterdam. Gedreven door de muzikale overlevering van The Band, Neil Young en Bob Dylan maken deze heren en dames een moderne versie van de alomme prachtigheid van het verleden. In 2013 kwam het veelgeprezen self-titled debuutalbum uit. Na het roemruchtige jaar wat volgde, met o.a. optredens op Metropolis, Brandend Zand, Bevrijdingsfestival Rotterdam, Songbird, Lets Get Lost en voorprogramma’s van o.a. I AM KLOOT, Daniel Norgren en Israel Nash Gipka, doken de Wolven in december 2013 de studio in om het vervolg op het debuut op te nemen. In maart 2014 zag We Set Out In The Naked Dawn het levenslicht en dit tweede album wordt nu in het Centraal Station voor het eerst gepresenteerd aan het publiek!

Typhoon
Typhoon en zijn band speelden in 2011 al eens op het Centraal Station, toen nog een grote bouwput! Tijdens Motel Mozaique werden de deelnemers van een Parfum de BoemBoem route op het bouwterrein getrakteerd op zijn scherpe teksten en de opzwepende live-beats van zijn band. Er werd die middag volop gedanst! Zijn liveshows staan namelijk bekend als spetterende optredens vol energie en zijn muziek kenmerkt zich door veel wereldse en jazzy invloeden, ambachtelijke lyrics en nieuwe vindingen. Zou Typhoon de treinreizigers in het nieuwe CS ook aan dansen krijgen? Ja natuurlijk!

Broken Brass Ensemble
Broken Brass Ensemble is een Friese marching band geïnspireerd en gebaseerd op de traditionele New Orleans brass. Met een combinatie van deze traditionele brass en andere uiteenlopende muziekgenres als balkan, funk, hiphop, blues en fanfare maken de acht jongemannen van Broken Brass energieke en explosieve muziek. Met opzwepende blazers en strakke percussie is de marching band een wervelwind van energie. De band stond al met veel succes en enthousiasme op festivals als Into the Great Wide Open, Oerol, Noorderzon en Motel Mozaique. De Volkskrant noemde de band zelfs de onbedoelde headliner van Into the Great Wide Open.

“Waar Broken Brass kwam, ontstond iets. Aangestoken door het enthousiasme van de jongemannen” – De Volkskrant

[:]foto Dick van Puffelen

————–

tijden optredens

Donderdag 27 maart 16:30
WOLF IN LOVELAND

Vrijdag 28 maart 16:00
TYPHOON

Zaterdag 29 maart 14:00 & 16:00
BROKEN BRASS ENSEMBLE

 

Festival news