fbpx

Programma

Programma

Zaterdag 4 & zondag 5 september 2021

Ontdekkingsroute met o.a. Froukje, Amenti Theatre Company en Kava & Cohen

  • Startlocatie: De Huidenclub, Pelgrimsstraat 5B, Rotterdam
  • Starttijden zaterdag 4 sept: 12:00 | 14:00 (uitverkocht) | 16:00 uur (uitverkocht)
  • Starttijden zondag 5 sept: 12:00 (laatste tickets) | 14:00 (uitverkocht) | 16:00 uur
  • De route duurt ongeveer 4,5 uur
  • Tickets a 20 euro (inc. servicekosten) zijn HIER verkrijgbaar!

Froukje

Naast dat Froukje solo een Rode Loper concert geeft (om logistieke redenen verplaatst van 3 naar 5 september, alle kaartkopers hebben hierover een mail ontvangen) treedt ze met haar band op tijdens alle routes op 4 en 5 september!

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis gaat viraal op internet en zet haar op de radar van de landelijke media. 

Daarna gaat het hard met Froukje: haar single ‘Heb Ik Dat Gezegd’ ging viral op TikTok, ze is te gast geweest bij diverse grote talkshows, 3voor12 maakt een indrukwekkend portret over Froukje, en ze werd bekroond met een 3FM Talent Award en een ESNS Kickstart Award. In het najaar staat haar eerste clubtour gepland welke inmiddels al volledig is uitverkocht.

Haar singles ‘Ik Wil Dansen’, ‘Onbezonnen’ en ‘Groter Dan Ik’ raken relevante existentiële thema’s en staan bol van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook met een scherp talent voor melodie. De singles zijn in korte tijd goed voor honderdduizenden views en miljoenen streams. Check ook zeker even de nieuwste single ‘Niets Tussen’.

Amenti Theatre Company

‘Kali’ is een dansstuk gechoreografeerd door Gil Gomes Leal aka Gil the Grid en gedanst door hem en andere van Amenti Theatre Company. Kali is de Hindoestaanse godin van destructie en wordt ook wel ‘Devourer of time’ genoemd. Zij is de meest krachtige vorm van Shakti, de oerkracht van kosmische energie. Haar destructieve kracht brengt ruimte voor nieuwe momenten, krachten, manifestaties door het oude te vernietigen. 

Amenti’s interpretatie van Kali is rauw, krachtig en wordt op authentieke wijze gebracht door het grote inlevingsvermogen van de dansers.

Amenti door Mark Engelen

BITTER presents

Op hun gloednieuwe locatie presenteert het team achter Keilecafé tijdens MOMO Fabrique voor het eerst een programma in BITTER. Een bijzonder programma waarbij muziek van C00, lichtkunst van Nick Mansveld en dans van Wessel Boot en Noemi Calzavara samenkomen op deze unieke plek in het stadshavengebied M4H.

C00 & Noemi Calzavara

C00 is een N0ise Cr3at0R & onderzoeker. C werkt met het idee van improvisatie en dat eerste momenten de basis zijn van echte creaties en authenticiteit. Elke live show kun je maar één keer ervaren en wordt niet herhaald. Deze serie live optredens zijn deel van haar LIV3 LIV3 D3BUT. The 0rder Underc0ver in the Entropic Riddom is een van vele inter-dimensionale en intra-disciplinaire projecten die ze samen doet met danseres en zus Noemi Calzavara. Samen combineren ze kun werk en energieën in de vele gezichten van deze simulatie.

C00

Nick Mansveld

Nick ontdekte de enorme ervaring dat licht kan hebben tijdens de nachten die hij vroeger spendeerde in Trouw Amsterdam. Hij werd een artiest geïnspireerd om met lichten te werken op een betoverende manier. Nick doet met zijn lichtinstallaties onderzoek naar narratieven en zijn kracht van verhalen vertellen komt voort uit zijn filmopleiding. Met een zelf ontwikkelde lichtinstallatie voorziet hij de optredens in Bitter van licht en donker.

Wessel Boot

Geboren op een boot, getogen op zee. Wessel Boot is een danser afgestudeerd van Codarts. De afgelopen jaren werkte hij als danser en dans docent aan verschillende projecten. Begin vorig jaar won zijn team, waar hij als ballet docent voor werkte, het nationale kampioenschap voor turnen in Spanje. Nu bouwt hij een busje om waarmee hij, samen met zijn partner, rond wil reizen om danslessen, shows en projecten op te bouwen met verschillende communities over de hele wereld.

Oase presents

Ook onze vrienden van Oase presenteren een programma tijdens MOMO Fabrique. Kom helemaal tot rust tijdens een ligconcert door handpan-act Kava & Cohen in de Hallen aan de Schiehaven. 

Kava & Cohen

Deniz Kavafoglu en Joris Cohen zijn bekende namen in de handpan wereld die ondertussen al bijna 10 jaar mee draaien. Waar ze begonnen als complete newbies hebben ze hun ervaring opgedaan met optreden op de straten van Amsterdam, Berlijn en Parijs. Al snel kregen de mannen trek in meer en vonden ze podia in heel Europa. Van spelen voor Koning Willem Alexander tot festivals als Tomorrowland, geen plek is ze te gek.

Nu zijn ze in de fase beland dat ze, naast het spelen, een mooie focus hebben op het introduceren van de handpan aan mensen voor wie het nog nieuw is. Dit doen ze vanuit Handpan Studio Amsterdam. Hier vinden lessen, workshops en masterclasses plaats waar ze hun eigen handpan merk verhuren en verkopen.

Een totaal pakket van A tot Z zou je zeggen. En nu komen ze naar Rotterdam om de klanken van de handpan te laten zingen, dat wat ze uiteindelijk nog steeds, in hart en nieren, het allerliefste doen. Geniet ervan, tijdens dit ligconcert!

The Circular City Expo

Laat je tijdens MOMO Fabrique inspireren door de pop-up expo ‘The Circular City’. Hier laten we zien dat circulair leven niet alleen belangrijk is, maar ook heel erg leuk!

Elke dag zijn er tientallen designers in Rotterdam bezig de stad groener en duurzamer te maken. Ze ontwerpen innovatieve producten die gemaakt zijn van onder andere afval, organismen en planten. Hierbij werken ze circulair: ze maken, net zoals in de natuur, geen afval. Alles is een grondstof voor iets anders. Zo tonen deze designers slimme oplossingen om meer in harmonie met de natuur producten te creëren. Als duurzaam alternatief voor vervuilende producten gemaakt van fossiele brandstoffen.

Verschillende Rotterdamse biodesigners nodigen we uit hun innovatieve producten tentoon te stellen in de showroom van de Huidenclub. Toffe, circulaire producten die gemaakt zijn van onder andere afval, organismen en planten. Zo tonen deze designers slimme oplossingen om meer in harmonie met de natuur producten te creëren. Laat je verrassen door deze innovatieve designers!

Check hier alle deelnemers van deze expo die tot stand is gekomen in samenwerking met BlueCity

Zondag 5 september 2021

Rode Loper concert met Froukje (UITVERKOCHT!)

Locatie: De Huidenclub, Pelgrimsstraat 5B, Rotterdam

Let op! Dit concert is om logistieke redenen verplaatst van 3 naar 5 september, alle ticketkopers hebben hierover een email van Parfum de BoemBoem gekregen

Samen met Parfum de BoemBoem rolt MOMO op zondag 5 september 2021 de rode loper uit voor de alternatieve popster Froukje! In De Huidenclub in Rotterdam geeft de zangeres een eenmalig solo optreden waarbij de fans wel heel dichtbij mogen komen.  

Het Rode Loper concept
Na Spinvis en Ntjam Rosie is Froukje de derde artiest die de Rode Loper van Parfum de BoemBoem betreedt. Bij deze concerten staat de ontmoeting tussen muzikant en muziekliefhebber centraal. Zo staan er 10 mensen rondom een rode loper waarop de artiest staat (dat zag er bij Spinvis vorig jaar zo uit), en ook is er plek voor 30 mensen daaromheen. Daar in het midden van het rode tapijt treft elk van de 10 mensen eromheen de artiest, die daar van dichtbij een lied voor je zingt. Een nummer wat je daarna waarschijnlijk voor altijd zal koppelen aan een bijzondere ervaring waarop je helemaal op gaat in het moment! Iedereen uit de cirkel komt aan de beurt voor een eigen nummer, en ondertussen geniet de rest vanaf de zijlijn mee.

Check de website van Parfum de BoemBoem voor meer info & tickets (HELAAS, UITVERKOCHT)