fbpx

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaique je normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaique al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique. Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout, waar hiphop iconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne memorabele optredens gaven. In 2019 jaar presenteerde MOMO Fabrique de Vlaamse rockband Triggerfinger in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd, en een concert van rapper Typhoon in de tuin van stadsoase Weelde. 

In september 2020 werd MOMO Fabrique vanwege de coronamaatregelen georganiseerd in de vorm van een ontdekkingsroute die acht keer in een weekend werd georganiseerd, stuk voor stuk uitverkocht. Met memorabele optredens van onder meer S10 en YIN YIN en een ligconcert door Nous Klaer-dj Matthijs. Het festival werd even later verkozen tot Beste Festival van Rotterdam 2020!

Ook in 2021 was MOMO Fabrique nog genoodzaakt in routevorm plaats te vinden. Uitverkochte tours leidden langs optredens van onder meer Froukje en Amenti Theatre Company op drie nieuwe locaties in het stadshavengebied: BIT, De Huidenclub en OASE.

Nu, in het eerste weekend van september 2022, strijkt Motel Mozaique met het festival MOMO Fabrique neer bij BIT, Brutus, Keilecafe, Keilecollectief, de Voedseltuin en Weelde. Het programma is samengesteld door de makers in het gebied met een vleugje MOMO. Bezoekers worden welkom geheten in de wereld van de makers van het rauwe stadshavengebied M4H. Vertel me alles!

Anemone support Triggerfinger in Onderzeebootloods
MOMO Fabrique 2019 in de Onderzeebootloods