fbpx

MOMO Fabrique

Geslaagd experiment MOMO Fabrique

In het eerste weekend van september bracht Motel Mozaïque met festival MOMO Fabrique 2022 een ode aan alle makers die in het M4H gebied zijn gevestigd. Voor de organisaties die de afgelopen jaren leven in het avontuurlijke Rotterdamse stadshavengebied hebben geblazen. 

Na twee innovatieve coronaproof edities kon MOMO Fabrique dit jaar eindelijk weer groeien en wel naar een driedaags festival met als pijlers music, performance, art, urban development and food. Het festival vond plaats bij en in samenwerking met BIT, Brutus, Keilecafé, Keilepand, De Voedseltuin en Weelde. MOMO Fabrique stond in het teken van het vieren van dit bijzondere gedeelte van de stad en haar huidige bewoners, en dat wil MOMO Fabrique de komende jaren blijven doen als hét festival van M4H. Het was de eerste keer dat een festival in M4H op deze schaal plaatsvond en werd door de programmamakers ervaren als een zeer geslaagd experiment waarbij veel inspiratie is opgedaan voor toekomstige edities. 

Lees verder

Animistic Beliefs bij Brutus door Niek HageMOMO Fabrique

MOMO Fabrique 2022

Op 2, 3 en 4 september strijkt Motel Mozaïque met het festival MOMO Fabrique 2022 neer bij BIT, Brutus, Keilecafé, Keilecollectief, de Voedseltuin en Weelde. Het programma is samengesteld door de makers in het gebied met een vleugje MOMO. Welkom in de wereld van de makers van het rauwe stadshavengebied M4H!

Line-up & tijdschema bekend

Het muziekprogramma voor het festival op zaterdag 3 september bestaat vooral uit elektronisch acts. De dansvloeren worden gevuld met onder meer techno, IDM, amapiano, bubbling, experimentele hiphop, soul en indiepop. Dit spannende muzikale programma is samengesteld in samenwerking met de programmeurs van BIT, Keilecafé en Weelde. Animistic Beliefs (live), Asa Moto (live), De Schuurman, Nana Adjoa, DJ Nigga Fox, Pink Oculus, Unruly Phoenix, Vox supreme en vele anderen zijn van de partij. En hopelijk jij ook! Check de volledige muziek line-up en stel meteen je ticket (voor slechts 19,50 euro) veilig.

Het tijdschema is nu bekend en hier te vinden als PDF. Ook kun je het tijdschema in de gratis MOMO app in TimeSquare vinden. Uiteraard is het tijdschema altijd onder voorbehoud van wijzigingen en sowieso komt er nog wat programma bij in de komende dagen.

“With its globally-minded DJs and live acts, expect genre agnosticism and bold eclecticism at its very best here” – Resident Advisor

Festival for music, art, urban development & food

Als startschot van festival MOMO Fabrique 2022 wordt op vrijdag 2 september een feestelijk 3-gangen diner georganiseerd met (hyper)lokaal eten en verrassende muziekoptredens, midden in de Voedseltuin Rotterdam. De gerechten worden bereid door Chef Gilbert Kolff van FOND Rotterdam en uitgeserveerd door het team van Motel Mozaïque. De opbrengsten van Het Diner worden gedoneerd aan de Voedselbank en de Voedseltuin. Bestel nu je tickets via Ticketmaster!

De focus van MOMO Fabrique ligt op zaterdag 3 september, met een festival vol muziek, beeldende kunst en talks over urban development op verschillende locaties in M4H. Het startpunt voor MOMO Fabrique is Brutus, het terrein van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De afterparty vindt plaats in de nieuwe club BIT. Voor het festival op 3 september is de kaartverkoop in volle gang via Ticketmaster. Je hebt keuze uit de hele dag festival met of zonder nachtelijke afterparty in BIT.

Op zondag 4 september voegt MOMO Fabrique een muzikaal programma toe aan de finissage van Wild Summer Of Art Part II, een enorme groepsexpositie van Rotterdamse kunstenaars bij Brutus. Entree is gratis.

MOMO X M4H

Rotterdam groeit en bloeit. Zo ook in het door Motel Mozaique  zo geliefde stadshavengebied M4H. Toen Motel Mozaique in 2013 is gestart met MOMO Fabrique (toen nog Fabrique Mozaique) was het om bezoekers naar de vele bijzondere locaties in de haven te trekken, want wat is die haven toch bijzonder. En wat liggen er een kansen, zeker in M4H. 

Van de Glasfabriek tot Oase. Van Uit je Eigen Stad naar Weelde. De stad in transitie samengevat in één gebied. Begin september 2022 brengt met Motel Mozaique met festival MOMO Fabrique een ode aan alle makers die in het gebied zijn gevestigd. Voor de organisaties die leven in het gebied hebben geblazen.

MOMO Fabrique staat in het teken het vieren van dit bijzondere gedeelte van de stad en haar huidige bewoners, en dat wil MOMO Fabrique de komende jaren blijven doen als het festival van M4H. 

Ontdekkingsroutes in M4H

Het M4H gebied ontwikkelt zich rap tot een nieuw stadsdeel van Rotterdam waar komende jaren innovatie, duurzaamheid, cultuur, wonen en leren steeds meer centraal komt te staan. Tijdens MOMO Fabrique nemen onze vrienden van Parfum de BoemBoem en Programmabureau M4H je op zaterdag 3 september mee op tour door het M4H gebied vol creatieve en innovatieve makers, verhalenvertellers, dans en natuurlijk muziek. 

Ben je in het bezit van een ticket voor MOMO Fabrique? Dan kun je op zaterdag 3 september gratis aanhaken bij de routes. Graag wel even een plekje reserveren voor en via routes overdag of route in de nacht.

Duurzaamheid

Bij MOMO zijn we continu bezig duurzamere evenementen te organiseren die de wereld een stukje groener en socialer maken. Dat lieten we de afgelopen twee jaar al zien door geen wegwerpplastic meer te gebruiken tijdens de vorige edities van MOMO Fabrique. We dagen onszelf, onze partners en jullie uit, om samen MOMO Fabrique zo duurzaam mogelijk te maken.

Fabrique Mozaique Rotterdam - Rosa Quist

Praktisch