Programma

20/08/17

Het programma van Fabrique Mozaïque in M4H bestaat hoofdzakelijk uit vier elementen: concerten / blockparty in de beeldentuin van AVL Mundo, pop-up concertjes, routes door het spannende havengebied en de workshops van FabCity Rotterdam.

Optredens Colin Benders, Winne en Yung Nnelg tussen de kunstwerken

19.00 – 23.00 Stichting AVL Mundo, opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout, zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin, een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Atelier Van Lieshout. Tijdens Fabrïque Mozaique zal de tuin dé plek zijn om van kunst én muziek te genieten want op deze bijzondere plek treden in de avonduren Colin Benders, Winne en Yung Nnelg op. DJs Evelyn Rae & Vanityball maken de block party compleet. Lees alles over deze toffe acts en stel je tickets veilig voor dit speciale concert.

14.30 – 15.00 Overdag treedt Winne ook al even in de Beeldentuin op, samen met de jonge zangeres Melissa Lopes die onlangs door het label van Winne is getekend. Dit optreden is gratis toegankelijk. In 2016 bracht Melissa Lopes twee cover-medleys uit die viral gingen met liedjes van o.a. Cho, Jonna Fraser, Broederliefde en Ronnie Flex. Haar unieke stemgeluid ontlokte veel positieve reacties en resulteerde in een platendeal bij het nieuwe label Couture 33 van mede Rotterdammer Winne. De eerste EP is bijna een feit en verschijnt nog dit jaar!

Pop-up concertjes

Daarnaast vinden er overdag ook diverse pop-up optredens plaats in de naast AVL Mundo gelegen Voedseltuin en Keilepand: Pink Oculus, Chimobi en Animistic Beliefs doen diverse keren korte optredens!

13.15 & 16.00 Pink Oculus is de ‘no nonsense’ alter ego van Amsterdamse actrice, producer en zangeres Esperanza Denswil. Pink Oculus is een innoverende artiest die moeiteloos Hip Hop, Soul, Jazz, Electro en Pop in elkaar over laat lopen. Ze is klaar om de wereld over te nemen met een mix van raps, zinderende melodieën en betoverende muzikaliteit. “Her bubbling beats and experiments in hip-hop, soul, and jazz present a futuristic vision of trip-hop and also of something else entirely where melody is sparse but irresistible, and where categorisation means little.” – The Line of Best Fit (UK)

14.00 & 17.15 Of ze sektarische plannen hebben, hebben we niet durven vragen. Voorlopig zijn ze nog maar met twee, dus maken we ons niet al te veel zorgen — hoewel de kans dat de trippy elektronica van het Rotterdamse duo Animistic Beliefs navolging krijgt, verdomd waarschijnlijk is. Als je naar het podium kijkt, is dit muziek met draden en knoppen en koptelefoons. Als je straks in het publiek staat, is dit drugsmuziek die je cortex binnenste buiten keert. Het is te hopen dat er leuke uniformpjes worden gedragen in deze cultus, ‘cause we want in.

11.45, 12.45, 15.00 & 16.15 Chimobi groeide op in een gezin waar de muzikale klanken van Fleetwood Mac, Barry White en Stevie Wonder vaak te horen waren. Zingen werd voor de jonge Chimobi tweede natuur en de gitaar pakte hij op om zichzelf te begeleiden en om liedjes mee te schrijven. In 2016 deed Chimobi mee met The Voice of Holland, een spannende ervaring waarbij hij een geweldige indruk achter liet en het werd een mooie start van een muzikale solocarrière.

Ontdekkingstochten van Parfum de BoemBoem

12.00, 15.00 & 22.00 Achter de façades van de grote loodsen in dit rauwe voormalige havengebied bruist het van de energie. Tal van creatieve ondernemers hebben in M4H hun thuis gevonden. Ga met de gidsen van Parfum de BoemBoem op pad en ontdek al wandelend en fietsend spannende plekken met onderweg verrassende performances van onder meer Pink Oculus (als duo)en woordkunstenaar M. Voor de nachtvlinders wordt een gloednieuwe ‘Parfum de BoemBoem by Night’ ontwikkeld, een spannende ontdekkingstocht door het havengebied in het donker.

FabCity en de technologie van de toekomst

11.00 – 19.00 Dit jaar werkt Fabrique Mozaïque voor het eerst samen met FabCity Rotterdam. FabCity is een podium van voornamelijk Rotterdamse makers, designers, uitvinders, hackers, nerds, koks en vakidioten. Zij spelen nu al met de technologie van de toekomst en onderzoeken de stad van de toekomst; met meer dan 15 pioniers laat FabCity slimme producten en nieuwe ideeën zien op het gebied van technologie en circulaire economie waarmee het publiek meteen ook zelf aan de slag kan. Bouw iets nieuws of wek energie op. Neem een kijkje in de keuken bij Studio Roosegaarde​, ontwerp je eigen Tiny House​, struin rond door de beeldentuin van AVL Mundo of kook een maaltijd met producten uit de Voedseltuin​.