fbpx

Inspirerende nieuwe locaties

Inspirerende nieuwe locaties

Na geweldige edities van MOMO Fabrique bij onder meer Joep van Lieshouts rauwe AVL Mundo, stadsoase Weelde en de indrukwekkende Onderzeebootloods is het nu tijd om nieuwe locaties in het Rotterdamse stadshavengebied te ontdekken en dat doen we natuurlijk samen met jou.

We vertellen we je er alvast wat over maar om ze echt te leren kennen moet je gewoon bij MOMO Fabrique zijn op 4 of 5 september 2021 want je wilt deze toffe plekken absoluut met je eigen ogen zien! Het Rode Loper concert met Froukje vindt plaats bij De Huidenclub op 3 september.

De Huidenclub

Bij de entree van het M4H gebied staat het in 1914 gebouwde leerlooierij De Huidenclub. De Huidenclub bevindt zich in het oudste gedeelde van het historische Diepeveengebouw. Een gebouw met een rijke geschiedenis die nu een enorme ontwikkeling ondergaat. Met deze ontwikkeling van het gebouw en het gebied opende De Huidenclub zijn deuren voor creatives. Het wordt een plek waar artiesten, kunstenaars en ontwerpers samen komen en samenwerken aan actuele thema’s in het sociaal-maatschappelijke en ecologische domein. Daarnaast worden er in de nabije toekomst onder andere exposities, performances en lezingen georganiseerd. En als een van de eerste verwelkomt De Huidenclub Froukje en Gil the Grid tijdens MOMO Fabrique 2021. 

Hallen aan de Schiehaven

In het oude gebouw van scheepswerf de Delft, naast het geraamte van de reconstructie van het schip de Delft, komt een nieuwe creatief hotspot. De komende 10 jaar wordt deze ruimte gevuld met toffe ondernemers & instellingen. Van Free Run & Urban Sports School RUSH World tot duurzaam winkelcentrum OASE. Een nieuwe plek voor creativiteit en verbinding. OASE vormt met ondernemers, programmeurs en bezoekers een ecosysteem dat laat zien hoe we toe kunnen werken naar een wereld waarin de mens leeft in harmonie met (de natuur en) de rest van de planeet. Met MOMO Fabrique krijg je de kans om een sneak peak te krijgen op deze bijzondere locatie aan het water in de haven. 

BITTER

Waar we vorig jaar nog te gast waren bij Joep van Lieshout gaat we deze editie van MOMO Fabrique langs bij hun kersverse buren. In het pand naast AVL Mundo zijn de eigenaren van Keilecafé druk bezig met het ontwikkelen van een restaurant en club in één. Het restaurant is al open. Op deze bijzondere locaties kan je namelijk nu al genieten van hun Confusion Kitchen. Waar geur, smaak en overall goodness samenkomt in verrassende gerechten. De club opent zijn deuren, na een succesvolle crowdfunding, later dit jaar. Tijdens MOMO Fabrique 2021 krijgen we alvast een (letterlijk) kijkje in de keuken bij BITTER, met een performance van een DJ, lichtkunstenaar en dansers.