fbpx

MOMO Fabrique Beste Festival 2020

We zijn met MOMO Fabrique verkozen tot Beste Festival 2020 bij de Rotterdam Music Awards! Super trots op wat we met het MOMO team in deze vreemde tijd hebben weten neer te zetten. En natuurlijk een hele fijne opsteker nadat we eerder MOMO Festival 2020 moesten annuleren.

Bedankt voor al jullie support ❤️

MOMO Fabrique Beste Festival Rotterdam 2020


Stem op MOMO Fabrique!

We zijn met MOMO Fabrique genomineerd voor Beste Festival bij de Rotterdam Music Awards 2020! Het zou natuurlijk super tof zijn als we deze award ook nog winnen en jij kunt ons daarbij helpen: stem op MOMO Fabrique en we zijn je eeuwig dankbaar.


MOMO Fabrique groot succes 

Omdat er door de pandemie geen reguliere festivals kunnen plaatsvinden, organiseerde Motel Mozaïque beging september het tweedaagse festival MOMO Fabrique in de vorm van een route over het bizar vette terrein van AVL Mundo, de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout. Een groot succes, met uitverkochte routes en lovende reacties van bezoekers en artiesten.

Tijdens dit enige popfestival in Rotterdam deze zomer traden onder meer YĪN YĪN, S10, Meetsysteem, Mattheis en Grande Loge op tussen de gigantische kunstwerken.


Eerste wegwerp-plasticvrije popfestival

MOMO Fabrique was tevens het eerste wegwerp-plasticvrije popfestival van Nederland. Ook op dit vlak beleefde het festival een zeer geslaagde editie. Naast het bannen van single use plastics, serveerde het festival alleen vegetarisch eten, werkten ze met groene stroom, overnachtten bezoekers in gerecyclede cabins en ontvingen ze een groene korting als je met een groen vervoermiddel komt. De keuze om plastics te bannen, sluit aan op de ambitie van Motel Mozaïque om in 2030 volledig klimaatpositief te zijn.

IN ROTTERDAM WETEN ZE HOE ZE EEN FESTIVAL IN CORONATIJD MOETEN BOUWEN

VOLKSKRANT

Coronaproof programma

Tijdens MOMO Fabrique werden de bezoekers op een coronaproof-wijze verleid en begeleid naar een bijzondere locatie in het Rotterdamse havengebied, waarbij optredens plaatsvonden van Nederlandse acts die veelal op MOMO Festival in april 2020 zouden staan. De bezoeker werd meegenomen door de verschillende bijzondere ruimtes op het rauwe terrein van AVL Mundo. In elke ruimte vond een compleet ander programmaonderdeel plaats: van een ligconcert tot spoken word en van een rondleiding in de naastgelegen voedseltuin tot meeslepende live-muziek in de beeldentuin van Joep van Lieshout.

Smaakmakers

De jonge rapper en zangeres S10 toonde haar enorme zangtalent, YĪN YĪN bracht hun aanstekelijke mix van Thaise psychedelische funk met disco- en afrobeatinvloeden in de beeldentuin, tijdens een lay-down showcase nam Nous’Klaer-dj Mattheis de bezoekers mee op een audiovisueel avontuur en Meetsysteem, normaal maker van elektronische popliedjes, verraste dit keer met een spoken word performance in de Voedseltuin.

MOMO Fabrique 2020

Hét enige popfestival van Rotterdam deze zomer op 5 & 6 september 2020

Omdat we door de pandemie in een bijna festivalloze zomer zijn beland, organiseert Motel Mozaïque dit jaar MOMO Fabrique Festival in de vorm van een route op het bizar vette terrein van AVL Mundo – de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout.

Programma
Waan je in Thailand met de thaise psych funk van YĪN YĪN in de uitzinnige beeldentuin. Kom tot diepe ontspanning tijdens het ligconcert van Mattheis gehost door het label Nous’klaer. We verleiden je van optreden naar optreden, van uitzinnige tuin tot rauwe havenloods. De route eindigt in de enorme beeldentuin, met dj’s, live optredens, eten en drinken.

LINE-UP MOMO FABRIQUE 2020

Ontdekkingsroute

Het festival is verdeeld over 4 routes (per dag) die je in 2 uur tijd langs alle optredens leiden. Elke route eindigt in de Beeldentuin, waar we je tot 22.00 uur doorlopend programma serveren en je genoeg ruimte hebt voor mega lekkere Falafval-snacks en drinks.

Meer info over tickets en tijdsvakken (starttijden) vind je bij tickets.

Eerste plasticvrije popfestival van Nederland & Groene korting

MOMO streeft naar een zo klein mogelijk footprint op onze aarde. Vanaf dit jaar zal MOMO Fabrique daarom geen single use plastics gebruiken. We zijn daarmee het allereerste popfestival in Nederland dat wegwerp plastic zowel voor als achter de schermen 100% verbant.

MOMO beloont je daarnaast met korting per drankje als jij met een groen vervoersmiddel komt (fiets, ov, skateboard, lopend). Deze positieve vervuilerstaks, de groene korting, is een van de (sociaal) duurzame activiteiten die Motel Mozaïque in 2019 introduceerde en die zeer succesvol bleek. Je ontvangt een groene-stempelkorting wanneer je bij de festival entree een foto of video van die dag toont waarop je al fietsend of met het ov-reizend te zien bent.

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaique je normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaique al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique. Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout, waar hiphop iconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne memorabele optredens gaven. In 2019 jaar presenteerde MOMO Fabrique de Vlaamse rockband Triggerfinger in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd, en een concert van rapper Typhoon in de tuin van de nieuwe creatieve vrijstaat Weelde. 

MOMO Glamping

Voor wie de volledige festivalervaring wil is er een mogelijkheid om te overnachten van 5 op 6 september en van 6 op 7 september in MOMO Glamping stijl. Dit kan op de Culture Campsite waar je in kunstzinnige werken van recyclede materialen kan slapen. Een bijzondere plek om tijdens het festival te overnachten!

Locatie: AVL Mundo

AVL Mundo (Keileweg 18, Rotterdam) is de plek waar je zijn moet voor MOMO Fabrique 2020.

AVL Mundo is opgericht door vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De meeste Rotterdammers zullen Van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat 2 jaar terug groots in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is. Van Lieshout zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin, een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Joep.

  • AVL Mundo

Foto’s door Zahra Reijs

AVL Mundo ligt in M4H (Merwe-Vierhavens), een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.