fbpx

MOMO Fabrique 2020

Hét enige popfestival van Rotterdam deze zomer op 5 & 6 september 2020

Omdat we door de pandemie in een bijna festivalloze zomer zijn beland, organiseert Motel Mozaïque dit jaar MOMO Fabrique Festival in de vorm van een route op het bizar vette terrein van AVL Mundo – de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout.

Programma
Waan je in Thailand met de thaise psych funk van YĪN YĪN in de uitzinnige beeldentuin. Kom tot diepe ontspanning tijdens het ligconcert van Mattheis gehost door het label Nous’klaer. We verleiden je van optreden naar optreden, van uitzinnige tuin tot rauwe havenloods. De route eindigt in de enorme beeldentuin, met dj’s, live optredens, eten en drinken.

LINE-UP MOMO FABRIQUE 2020

Ontdekkingsroute

Het festival is verdeeld over 4 routes (per dag) die je in 2 uur tijd langs alle optredens leiden. Elke route eindigt in de Beeldentuin, waar we je tot 22.00 uur doorlopend programma serveren en je genoeg ruimte hebt voor mega lekkere Falafval-snacks en drinks.

Meer info over tickets en tijdsvakken (starttijden) vind je bij tickets.

Eerste plasticvrije popfestival van Nederland & Groene korting

MOMO streeft naar een zo klein mogelijk footprint op onze aarde. Vanaf dit jaar zal MOMO Fabrique daarom geen single use plastics gebruiken. We zijn daarmee het allereerste popfestival in Nederland dat wegwerp plastic zowel voor als achter de schermen 100% verbant.

MOMO beloont je daarnaast met korting per drankje als jij met een groen vervoersmiddel komt (fiets, ov, skateboard, lopend). Deze positieve vervuilerstaks, de groene korting, is een van de (sociaal) duurzame activiteiten die Motel Mozaïque in 2019 introduceerde en die zeer succesvol bleek. Je ontvangt een groene-stempelkorting wanneer je bij de festival entree een foto of video van die dag toont waarop je al fietsend of met het ov-reizend te zien bent.

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaique je normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaique al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique. Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout, waar hiphop iconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne memorabele optredens gaven. In 2019 jaar presenteerde MOMO Fabrique de Vlaamse rockband Triggerfinger in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd, en een concert van rapper Typhoon in de tuin van de nieuwe creatieve vrijstaat Weelde. 

MOMO Glamping

Voor wie de volledige festivalervaring wil is er een mogelijkheid om te overnachten van 5 op 6 september en van 6 op 7 september in MOMO Glamping stijl. Dit kan op de Culture Campsite waar je in kunstzinnige werken van recyclede materialen kan slapen. Een bijzondere plek om tijdens het festival te overnachten!

Locatie: AVL Mundo

AVL Mundo (Keileweg 18, Rotterdam) is de plek waar je zijn moet voor MOMO Fabrique 2020.

AVL Mundo is opgericht door vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De meeste Rotterdammers zullen Van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat 2 jaar terug groots in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is. Van Lieshout zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin, een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Joep.

  • AVL Mundo

Foto’s door Zahra Reijs

AVL Mundo ligt in M4H (Merwe-Vierhavens), een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Word vriend van MOMO

Jij kan de ambities van MOMO ondersteunen door onze vriend te worden.

Als vriend bouw je mee aan de toekomst van MOMO. Nieuwe speciale projecten en co-producties kunnen hierdoor worden gerealiseerd, waarbij jij nauw wordt betrokken. Bovendien ontvang je een aantal jaarlijkse voordelen en ben je deel van de MOMO community.

Je kunt een vriend van MOMO worden voor slechts €50,- per jaar.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met tom@motelmozaique.nl