fbpx

Fabrique Mozaïque 2019

Ooit een concert in de Rotterdamse havens bezocht? Dit is je kans!

MOMO brengt je met Fabrique Mozaïque naar de meest bijzondere plekken in de grootste haven van Nederland: van een concert in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd tot geheime tuinen temidden van de industriële haven. Wat we je normaal voorschotelen tijdens MOMO Festival en Concerts in het centrum van Rotterdam, nemen we je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven.

Fabrique Mozaique Rotterdam - Rosa Quist

Programma

Triggerfinger in de Onderzeebootloods – 31 augustus – tickets
Typhoon in de tuin van creatieve vrijstaat Weelde (M4H-gebied) – 7 september – tickets

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor Fabrique Mozaïque.

Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout, optredens van hiphopiconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne, plus dynamische ontdekkingsroutes van Parfum de BoemBoem tot in de late uurtjes. In deze lijn trekken we Fabrique door in de nazomer van 2019!

Locaties in de haven

De concerten van Fabrique Mozaïque 2019 vinden plaats op de volgende rauwe locaties in het Rotterdamse havengebied:

Onderzeebootloods

Op zaterdag 31 augustus 2019 is de Onderzeebootloods het speelveld van Triggerfinger. Direct aan de Nieuwe Maas staat de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, is nu ruimte voor omvangrijke innovatieve events en van de zomer dus ook het concert van Triggerfinger. De Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Weelde

Weelde is een kersverse, tijdelijke, creatieve vrijstaat waar eten, drinken, events, kunst, ateliers en ondernemen samensmelten. Weelde bestaat uit een voorheen gekraakte loods, een gigantische kas en een weelderige woeste tuin van bijna twee hectare groot. Aan het roer van deze nieuwe hotspot staat studio Club K, de initiatiefnemer van De Geheime Tuin. Op zaterdag 7 september 2019 speelt Typhoon op deze fantastische plek zijn Akoestische Veranda Sessies.

Trigger­finger

Het driekoppig rock ’n roll monster Triggerfinger is twintig geworden. De Vlaamse rockband viert dit het hele jaar en in Rotterdam doen ze dat met een concert op een unieke locatie: de Onderzeebootloods! Zaterdag 31 augustus 2019 is de dag die je moet blokken in je agenda. 

Rock-‘n-roll is here to stay

Wat eind 1998 begon als een bescheiden poging om een pittig kruid toe te voegen aan de vaderlandse live scene, is twee decennia later het belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock. Ruben Block, Mario Goossens en Paul Van Bruystegem zijn de geestelijke vaders van een imposante backcatalogue (vijf studio- en twee live-albums), de eigenaars van een live-reputatie die hen in heel Europa voor volle zalen en op fraaie festivalaffiches brengt, en de aanjagers van de heilige gedachte dat rock-‘n-roll hier is to stay.

Maar het is niet alleen rock-‘n-roll wat de klok slaat. Begin 2012 nam Triggerfinger bij Giel Beelen à l’improviste die cover op van Lykke Li’s ‘I Follow Rivers’. De kopjes-en-mes-cover ging viral, werd een radiohit en haalde nummer één in België en Nederland.

Praktische info
Zaterdag 31 augustus 2019
Deuren open 19:00 | Aanvang 20:00
Locatie: Onderzeebootloods (RDM Rotterdam)
Tickets: € 34.50 inc. servicekosten
Attend Facebook event

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique i.s.m. RDM Rotterdam

Bestel tickets Triggerfinger

Typhoon

Typhoon is terug! Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.

In een intieme setting brengt hij, samen met enkele leden uit zijn Titanenband, zijn meest bekende nummers in een nieuw jasje, nieuwe songs en meer. Typhoon komt op zaterdag 7 september 2019 met zijn Akoestische Veranda Sessies naar de nieuwe Rotterdamse hotspot Weelde in stadshavengebied M4H.

Lobi da Basi

Typhoons album ‘Lobi da Basi’, uitgekomen in 2014, bereikte al enige tijd geleden de platinum-status. Uitverkochte tours en denderende shows op festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz vielen hem ten deel. De singles ‘Hemel Valt’, ‘Zandloper’ en ‘Surfen’ werden omarmd door 3FM en Typhoon was huisband van DWDD. In 2017 was de single ‘Wereld van verschil’, een samenwerking met BLØF, het meest gedraaide Nederlandstalige lied op de Nederlandse radio.

Praktische info
Typhoon – Akoestische Veranda Sessies
Zaterdag 7 september 2019
Open: 19.00 | Aanvang: 20.00
Locatie: Weelde, Marconistraat 39 in Rotterdam
Tickets: 27 euro (inc. servicekosten)
Attend Facebook event

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique i.s.m. BIRD, LantarenVenster & Weelde

BESTEL TICKETS TYPHOON

Door Rotterdam­se ogen

Je kunt voor of nadat je Fabrique Mozaïque bezoekt natuurlijk lekker de stad of het stadshavengebied induiken. Op ons platform Rotterdam Guide kun je allerlei tips vinden.

Ontdek Rotterdam met de tips van jonge Rotterdamse muzikanten, creatieven en Motel Mozaïque zelf. We delen je onze favoriete spots, van cafés en clubs tot geheime tuinen en podia. Wees welkom en ga mee op avontuur in de stad die meer dan 200 culturen samenbrengt. Our City Is Your City!