fbpx

We kijken terug op twee hele toffe concertavonden in het kader van MOMO Fabrique, een serie concerten op tot de verbeelding sprekende locaties in de haven van Rotterdam. En natuurlijk de expedities die we met Parfum de BoemBoem organiseerden in het avontuurlijke havengebied. Bekijk de recap hier.

Triggerfinger en Anemone (foto boven) speelden in de Onderzeebootloods pal aan de Maas, en Typhoon stond met zijn Akoestische Veranda Sessies bij de nieuwe hotspot Weelde in het dynamische M4H gebied.

Check de fotoverslagen van Triggerfinger en Typhoon en beleef het opnieuw (of zie wat je gemist hebt).

Ooit een concert in de Rotterdamse havens bezocht? Dit is je kans!

Motel Mozaique brengt je met MOMO Fabrique naar de meest bijzondere plekken in de grootste haven van Nederland: van een concert in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd tot geheime tuinen temidden van de industriële haven. Wat we je normaal voorschotelen tijdens MOMO Festival en Concerts in het centrum van Rotterdam, nemen we je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven.

Fabrique Mozaique Rotterdam - Rosa Quist

Programma

Triggerfinger in de Onderzeebootloods – 31 augustus 2019 – tickets
Typhoon in de tuin van creatieve vrijstaat Weelde (M4H-gebied) – 7 september 2019 – tickets

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique.

Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout, optredens van hiphopiconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne, plus dynamische ontdekkingsroutes van Parfum de BoemBoem tot in de late uurtjes. In deze lijn trekken we Fabrique door in de nazomer van 2019!

De concerten van MOMO Fabrique 2019 vinden plaats op de volgende rauwe locaties in het Rotterdamse havengebied:

Onderzeebootloods

Op zaterdag 31 augustus 2019 is de Onderzeebootloods het speelveld van Triggerfinger. Direct aan de Nieuwe Maas staat de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, is nu ruimte voor omvangrijke innovatieve events en van de zomer dus ook het concert van Triggerfinger. De Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Weelde

Weelde is een kersverse, tijdelijke, creatieve vrijstaat waar eten, drinken, events, kunst, ateliers en ondernemen samensmelten. Weelde bestaat uit een voorheen gekraakte loods, een gigantische kas en een weelderige woeste tuin van bijna twee hectare groot. Aan het roer van deze nieuwe hotspot staat studio Club K, de initiatiefnemer van De Geheime Tuin. Op zaterdag 7 september 2019 speelt Typhoon op deze fantastische plek zijn Akoestische Veranda Sessies.

Het driekoppige rock ’n roll monster Triggerfinger is twintig geworden. De Vlaamse rockband viert dit het hele jaar en in Rotterdam doen ze dat op zaterdag 31 augustus met een concert op een unieke locatie: de Onderzeebootloods!

Rock-‘n-roll is here to stay

Wat eind 1998 begon als een bescheiden poging om een pittig kruid toe te voegen aan de vaderlandse live scene, is twee decennia later het belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock. De mannen zijn de geestelijke vaders van een imposante discografie, de eigenaars van een live-reputatie die hen in heel Europa voor volle zalen en op fraaie festivalaffiches brengt, en de aanjagers van de heilige gedachte: rock-‘n-roll is here to stay!

Maar het is niet alleen rock-‘n-roll wat de klok slaat. Begin 2012 nam Triggerfinger bij Giel Beelen die cover op van Lykke Li’s ‘I Follow Rivers’. De kopjes-en-mes-cover ging viral, werd een radiohit en haalde nummer één in België en Nederland.

Support: Anemone

De support is in handen van de Rotterdamse band Anemone. Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen Britpopliedjes. Met deze elementen is Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. In de platenkasten van de groep vind je albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies, Oasis en tijdens de shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses en Happy Mondays.

Plan je reis!
Toooeeeet, ga op zaterdag 31 augustus mee op de MOMO-boot, beleef Rotterdam vanaf het rustige water en vaar met ons je muzikale mini-vakantie tegemoet! Stap op bij Halte Erasmusbrug (Willemskade) en voor slechts 10 euro (inc. servicekosten) varen wij je heen en weer naar de Onderzeebootloods voor het concert van Triggerfinger. 
Meer informatie

Praktische info
Zaterdag 31 augustus 2019
Deuren open 19:00 | Aanvang 20:00
Locatie: Onderzeebootloods (RDM Rotterdam)
Tickets: € 34.50 inc. servicekosten
Attend Facebook event

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique i.s.m. RDM Rotterdam

Laatste tickets Triggerfinger

Bevaar de Rotterdamse wateren en ga zaterdag 31 augustus – voorafgaand aan het concert van Triggerfinger in de Onderzeebootloods – mee op expeditie door het steeds duurzamer wordende RDM-gebied. In deze route van Parfum de BoemBoem samen met MOMO Fabrique volg je de transformatie van Rotterdams trots: de haven!

Tijdens deze route die over water en land gaat word je verrast door verhalen over het gebied, woordkunst en muziek. De route vaart vanaf de Erasmusbrug naar het industriële RDM terrein waar een fietstocht door Heijplaat via het Quarrantainegebied eindigt bij de Onderzeebootloods waar die avond Triggerfinger speelt. Hier is mogelijkheid om voor €15 (op eigen kosten) dezelfde maaltijd als de mannen van Triggerfinger te nuttigen!

Praktische info
Zaterdag 31 augustus 2019
Aanvang: 14:30 (graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn)
Startlocatie: halte ‘Erasmusbrug’ van de Waterbus bij de Willemskade
Tickets: €13,50 inclusief de Waterbus en gebruik van een fiets, dus doe er je voordeel mee!

Als je nog geen ticket voor Triggerfinger hebt; er is een beperkt aantal scherp geprijsde combitickets in de verkoop. Deze combitickets en tickets voor enkel de havenroute zijn uitsluitend verkrijgbaar via parfumdeboemboem.nl

Attend het Facebook event voor meer informatie en updates!

Tickets havenexpeditie 31/8

Typhoon is terug! Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.

In een intieme setting brengt hij, samen met enkele leden uit zijn Titanenband, zijn meest bekende nummers in een nieuw jasje, nieuwe songs en meer. Typhoon komt op zaterdag 7 september 2019 met zijn Akoestische Veranda Sessies naar de nieuwe Rotterdamse hotspot Weelde in stadshavengebied M4H.

Lobi da Basi

Typhoons album ‘Lobi da Basi’, uitgekomen in 2014, bereikte al enige tijd geleden de platinum-status. Uitverkochte tours en denderende shows op festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz vielen hem ten deel. De singles ‘Hemel Valt’, ‘Zandloper’ en ‘Surfen’ werden omarmd door 3FM en Typhoon was huisband van DWDD. In 2017 was de single ‘Wereld van verschil’, een samenwerking met BLØF, het meest gedraaide Nederlandstalige lied op de Nederlandse radio.

Praktische info
Zaterdag 7 september 2019
Open: 19.00 | Aanvang: 20.00
Locatie: Weelde, Marconistraat 39 in Rotterdam
Support: Freez
Tickets: € 27 inc. servicekosten
Attend Facebook event

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique i.s.m. Weelde, BIRD & LantarenVenster

TICKETS TYPHOON (UITVERKOCHT)

Ga op zaterdag 7 september – voorafgaand aan het concert van Typhoon – mee op expeditie door het dynamische en avontuurlijke stadshavengebied M4H!

Ontdek al wandelend alles over dit ‘makers district’, een ware broedplaats voor duurzame bedrijven en hotspots als het Keilecafé en Weelde. Onderweg word je verrast met optredens van o.a. rapper Rico (Opgezwolle / Rico & Sticks) als woordkunstenaar~zonder~beats én M. & Winterdagen met een nieuwe compositie over de haven! Deze guided tour is onderdeel van MOMO Fabrique en wordt samen met Parfum de BoemBoem georganiseerd.

Praktische info
Zaterdag 7 september 2019
Tijd: 15:00 – 17:30 (graag 15 min voor aanvang aanwezig zijn)
Start- en eindlocatie: Weelde, Marconistraat 39 Rotterdam
Tickets: €11 (inc. servicekosten)
Dit is een looproute!

Bestel NU je tickets via Ticketmaster of check eerst nog even de uitgebreide informatie over deze route

Tickets expeditie M4H-gebied 7/9

Je kunt voor of nadat je Fabrique Mozaïque bezoekt natuurlijk lekker de stad of het stadshavengebied induiken. Op ons platform Rotterdam Guide kun je allerlei tips vinden.

Ontdek Rotterdam met de tips van jonge Rotterdamse muzikanten, creatieven en Motel Mozaïque zelf. We delen je onze favoriete spots, van cafés en clubs tot geheime tuinen en podia. Wees welkom en ga mee op avontuur in de stad die meer dan 200 culturen samenbrengt. Our City Is Your City!