fbpx

MOMO Fabrique X M4H

Rotterdam groeit en bloeit. Zo ook in het door ons zo geliefde M4H-gebied. Toen wij in 2013 zijn gestart met MOMO Fabrique was het om bezoekers naar de vele bijzondere locaties in de haven te trekken. Wat is die haven toch bijzonder! Wat liggen er een kansen in M4H. 

Van de Glasfabriek tot Oase. Van Uit je Eigen Stad naar Weelde. De stad in transitie samengevat in één gebied. Voor 2022 brengen wij met MOMO Fabrique een ode. Een ode aan alle makers die in het gebied zijn gevestigd. Voor de organisaties die leven in het gebied hebben geblazen.

Jullie hebben dit gebied gemaakt tot wat het is. Bedankt! MOMO Fabrique staat in het teken het vieren van de wijk en haar huidige bewoners en dat blijven wij de komende jaren doen. MOMO Fabrique is het wijkfestival van M4H. 

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2022 strijken wij neer bij Bit, Brutus, Keilecafe, Keilepand, Keilewerf, de Voedseltuin en Weelde met een programma dat is samengesteld door de makers in het gebied en een vleugje van MOMO. Welkom in de wereld van de makers van morgen. Welkom in de wereld van de makers van M4H.

Fabrique Mozaique 2016 - Katoenveem (credits: Kamiel Scholten)
Katoenveem tijdens MOMO Fabrique 2016 door Kamiel Scholten

Succesvolle MOMO Fabrique editie

Super fijn dat we afgelopen weekend met festival MOMO Fabrique – voor het eerst sinds bijna een jaar – eindelijk weer een live event konden organiseren en publiek en artiesten bij elkaar brachten. MOMO Fabrique was een groot succes, met uitverkochte routes en mooie reacties van bezoekers en artiesten.

Tijdens dit tweedaagse festival in de vorm van een route door het Rotterdamse stadshavengebied bezochten we drie plekken met een rijke historie, maar die nu volop in ontwikkeling zijn dankzij toffe nieuwe bewoners: De Huidenclub, Hallen aan de Schiehaven en BITTER. 

Inspirerend programma

Deelnemers kregen een uitgebreide en inspirerende mix van programma voorgeschoteld: de pop-up expo The Circular City met innovatieve producten van Rotterdamse biodesigners, Nederlandstalige alternatieve pop van Froukje en haar band, de krachtige nieuwe dansperformance Kali van Amenti Theatre Company (Gil the Grid), een ligconcert met handpan-act Kava & Cohen in OASE gevolgd door een explosieve performance van freerunners en cheerleaders van Rush World, en de indringende samenwerking tussen N0ise Cr3at0R C00, performers Noemi Calzavara en Wessel Boot, en lichtkunstenaar Nick Mansveld. 

Unieke concertbeleving

Tot slot rolden we op zondagavond samen met Parfum de BoemBoem de rode loper uit voor Froukje, haar zevende optreden van het weekend. Tijdens dit Rode Loper concert staat de ontmoeting tussen muzikant en muziekliefhebber centraal. Froukje speelde haar normaal uiterst dansbare popliedjes nu solo en akoestisch voor de bezoekers die een voor een op anderhalve meter afstand van Froukje een eigen liedje kregen. “Echt een magische ervaring”, aldus een van de gelukkigen die hier een ticket voor wisten te bemachtigen. 

Bedankt!

Graag bedanken we alle artiesten, publiek, partners en mogelijkmakers Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten en Rotterdam Festivals. 

Foto’s door Niek Hage

MOMO Fabrique Beste Festival 2020

We zijn met MOMO Fabrique verkozen tot Beste Festival 2020 bij de Rotterdam Music Awards! Super trots op wat we met het MOMO team in deze vreemde tijd hebben weten neer te zetten. En natuurlijk een hele fijne opsteker nadat we eerder MOMO Festival 2020 moesten annuleren.

Bedankt voor al jullie support ❤️

MOMO Fabrique Beste Festival Rotterdam 2020

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaique je normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaique al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique. Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout, waar hiphop iconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne memorabele optredens gaven. In 2019 jaar presenteerde MOMO Fabrique de Vlaamse rockband Triggerfinger in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd, en een concert van rapper Typhoon in de tuin van stadsoase Weelde. 

In september 2020 werd MOMO Fabrique vanwege de coronamaatregelen georganiseerd in de vorm van een ontdekkingsroute die acht keer in een weekend werd georganiseerd, stuk voor stuk uitverkocht. Met memorabele optredens van onder meer S10 en YIN YIN en een ligconcert door Nous Klaer-dj Matthijs. Het festival werd even later verkozen tot Beste Festival van Rotterdam 2020! Op deze voet gaan we in 2021 verder, daarover spoedig meer.