fbpx

MOMO Fabrique 2020

Hét enige popfestival van Rotterdam deze zomer op 5 & 6 september 2020

Omdat er door de pandemie geen reguliere festivals kunnen plaatsvinden, organiseert Motel Mozaïque dit jaar het tweedaagse festival MOMO Fabrique in de vorm van een route op het bijzondere terrein van AVL Mundo.

Tijdens MOMO Fabrique worden de bezoekers op een coronaproof-wijze verleid en begeleid naar een bijzondere locatie in de haven, waarbij optredens plaatsvinden van Nederlandse acts die veelal op MOMO Festival in april 2020 zouden staan.

De bezoeker wordt meegenomen door de verschillende bijzondere ruimtes op het terrein van AVL Mundo. In een coronaproof samenstelling krijg je alle ruimte om het bijzondere programma van MOMO Fabrique 2020 te ontdekken. Van een ligconcert tot spoken word en van een rondleiding in de voedseltuin tot meeslepende live-muziek. Het programma zit vol verrassingen. Op 5 en 6 september 2020 treden op deze route onder meer S10, YĪN YĪN en Meetsysteem op tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout. 

LINE-UP MOMO FABRIQUE 2020

Ontdekkingsroute

Per dag zijn er vier tijdvakken die de ontdekkingsroute door AVL Mundo zullen begaan. De start van deze routes zijn om 13.30, 14.30, 15.30 & 16.30 uur. Na deze bijzondere route is er tot 22.00 uur genoeg ruimte om te genieten van een hapje en een drankje in de Beeldentuin.

Kijk voor meer informatie over tickets en tijdsvakken bij tickets.

Plasticvrij & Groene korting

Naast dat Motel Mozaïque altijd een bijzonder programma wil brengen op verrassende locaties streeft MOMO ook naar een zo klein mogelijk footprint op onze aarde. Daarom streven wij naar een klimaatneutrale organisatie. Dit jaar zal MOMO Fabrique daarom geen single use plastic gebruiken. Op deze manier wil MOMO haar steentje bij dragen. 

MOMO beloont je met 10% korting per drankje als jij met de fiets of het openbaar vervoer naar het festival komt. Deze positieve vervuilerstaks, de groene korting, is een van de (sociaal) duurzame activiteiten die Motel Mozaïque in 2019 introduceerde en die zeer succesvol bleek.

Je ontvangt een groene-stempelkorting wanneer je bij de festival entree een foto of video van die dag toont waarop je al fietsend of met het ov-reizend te zien bent.

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaique je normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaique al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique. Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout, waar hiphop iconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne memorabele optredens gaven. In 2019 jaar presenteerde MOMO Fabrique de Vlaamse rockband Triggerfinger in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd, en een concert van rapper Typhoon in de tuin van de nieuwe creatieve vrijstaat Weelde. 

MOMO Glamping

Voor wie de volledige festivalervaring wil is er een mogelijkheid om te overnachten van 5 op 6 september en van 6 op 7 september in MOMO Glamping stijl. Dit kan op de Culture Campsite waar je in kunstzinnige werken van recyclede materialen kan slapen. Een bijzondere plek om tijdens het festival te overnachten!

Locatie: AVL Mundo

AVL Mundo (Keileweg 18, Rotterdam) is de plek waar je zijn moet voor MOMO Fabrique 2020.

AVL Mundo is opgericht door vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De meeste Rotterdammers zullen Van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat 2 jaar terug groots in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is. Van Lieshout zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin, een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Joep.

AVL Mundo ligt in M4H (Merwe-Vierhavens), een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.