Fabrique Mozaïque ’18

Op zaterdag 8 september 2018 doken we met een rauwe editie van Fabrique Mozaïque opnieuw het avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) in.

Met onder meer een hele vette block party met optredens van hiphopiconen Rico & Sticks (Opgezwolle), Anne-Fay en Elijah Waters van Green Cabin. Deze block party vond plaats tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout.

Samen met Parfum de BoemBoem organiseerden we in de donkere uren twee splinternieuwe rauwe ontdekkingsroutes in het dynamische M4H. Tot slot gingen we los bij een kneiterharde underground party i.s.m. het vermaarde PRSPCT label in de loods van Club Gusto!

Bekijk onderstaande recap en beleef Fabrique Mozaïque 2018 opnieuw

Programma

Het programma van Fabrique Mozaïque 2018 bestaat overdag uit live-muziek bij Keilecafe, gevolgd door een block party in de Beeldentuin van AVL Mundo, rauwe tours door het spannende stadshavengebied M4H, en tot slot een underground party met PRSPCT.

Block Party met Rico & Sticks


19.00 – 23.00
Hiphopiconen Rico & Sticks geven een concert tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout!

In de zomer van 2017 verscheen het album ‘IZM’, de eerste gezamenlijke plaat van Rico & Sticks sinds Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ uit 2006. IZM is vervreemdend, persoonlijk en associatief, funky, introspectief, humoristisch, en bevat kritische hiphop met hier en daar invloeden uit acid, hardcore, reggae, techno en meer. De plaat ontving lovende recensies en een compleet uitverkochte tour langs grote zalen volgde.

Rico & Sticks geven een volledige show; verwacht veel tracks van IZM, klassiekers en nieuwe songs!

Daarnaast hebben we twee support-acts voor je: Anne-Fay en Elijah Waters. Lees meer over deze acts. En het Green Cabin DJ Team zorgt voor de beats tussen de optredens door.

Tickets Block Party €21,50 via Ticketmaster | Blijf op de hoogte via het Facebook event

BESTEL TICKETS BLOCK PARTY

Rauwe Avondtour


19.30 – 23.00
Wissel jouw zwoele nazomeravond af met een zinnenprikkelende avondtour door M4H, de rauwste rafelrand in de Rotterdamse haven in transitie. In dit innovatieve havengebied val je met je creatieve neus in de boter. Samen met Parfum de BoemBoem trakteren we je op een 3.5 uur durend avontuur waarbij je ook een deel van het concert van Rico & Sticks in de Beeldentuin van Joep van Lieshout meepakt.

Onderweg kun je performances verwachten van dichteres Bnice, stadsgids en woordkunstenaar Wessel Klootwijk en uit je dak bij garagepunkband Charlie & The Lesbians. Ga ook keihard intiem los bij de mini-rave met het mobiele 12 volt sound system collectief Move Around Sound met o.a. DJ Beatnologic.

De tour start in de beeldentuin van AVL Mundo (Keileweg 18). We zien je daar graag een kwartier voor aanvang.

Tickets Rauwe Avondtour €10 via Parfum de BoemBoem | Blijf op de hoogte via het Facebook event

BESTEL TICKETS AVONDTOUR

Rauwe Nachttour


23.30 – 01.00
Nog rauwer dan de Rauwe Avondtour is de Rauwe Nachttour! Ga met ons op pad en ontdek het avontuurlijke havengebied M4H in de nacht. Onderweg kom je oog in oog te staan met o.a. Sticks (Opgezwolle / Rico & Sticks), die tijdens de route optreedt als woordkunstenaar zonder beats, en de Rotterdamse dichteres met een fluwelen stem: Bnice.

Charlie & The Lesbians, berucht om hun vuige ongecoördineerde garagepunk, trakteren je tijdens de tour op een concert. Ga tot slot keihard intiem los bij de mini-rave met het mobiele 12 volt sound system collectief Move Around Sound en DJ Beatnologic.

De tour start om 23.30 uur in de beeldentuin van AVL Mundo (Keileweg 18). We zien je daar graag een kwartier voor aanvang. Mocht je na deze tour nog energie over hebben dan raden we je de Underground Party met PRSPCT aan, zie hieronder.

Deelname aan de Rauwe Nachttour is GRATIS! | Blijf op de hoogte via het Facebook event

NACHTTOUR = GRATIS!

MOMO & PRSPCT presenteren Underground Party


23.30 – 04.00
Motel Mozaïque slaat de handen ineen met het legendarische drum and bass / hardcore label PRSPCT! Op zaterdag 8 september 2018 organiseren we een underground party in de loods van Club Gusto in het rauwe Rotterdamse stadshavengebied M4H.

Naast label en agency organiseert PRSPCT ook jaarlijks louter uitverkochte edities van PRSPCT XL in de Maassilo waar liefhebbers uit heel de wereld op af komen. Verwacht vanavond loeiharde drum and bass, gebroken beats, afgetopt met een flinke portie hardcore van een viertal smaakmakers van het PRSPCT label: [KRTM], Deformer, Limewax en Somniac One.

Tickets Underground Party €10 via Ticketmaster | Blijf op de hoogte via het Facebook event

BESTEL TICKETS UNDERGROUND PARTY

Tickets

Fabrique Mozaïque op zaterdag 8 september 2018 bestaat uit diverse programma’s waarvoor aparte tickets verkrijgbaar zijn:

Al bovenstaande bedragen zijn inclusief servicekosten

Locaties

AVL Mundo (Keileweg 18, Rotterdam) is de plek waar je zijn moet voor de block party (met o.a. Rico & Sticks en Elijah Waters). Tevens is dit het startpunt van alle tours en de verzamelplaats voor de underground party op geheime locatie.

AVL Mundo is opgericht door vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De meeste Rotterdammers zullen Van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat onlangs in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is. Van Lieshout zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin (foto), een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Joep.

AVL Mundo ligt in M4H (Merwe-Vierhavens), een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Our City Is Your City

Je kunt voor of nadat je Fabrique Mozaïque bezoekt natuurlijk lekker de stad of het stadshavengebied M4H induiken. Op ons nieuwe platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden.

Deze site toont Rotterdam door de ogen van Motel Mozaïque en door die van iconische bewoners, waaronder graag geziene MOMO-gasten Winne en Jordy Dijkshoorn van De Likt. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels onder het motto: Our City Is Your City!

Partners

Fabrique Mozaïque 2018 is een samenwerking tussen:

➪ Motel Mozaïque
➪ Stadshavens Rotterdam
➪ AVL Mundo
➪ Gemeente Rotterdam
➪ Parfum de BoemBoem
➪ Rotown
➪ PRSPCT
➪ Wereldhavendagen