Triggerfinger in de haven van Rotterdam

Hoor een gitaar stevig driftkikkeren, een bas roekeloos pompen, een drumsolo escaleren, en hoor drie gelukkige gentlemen juichen: Triggerfinger is twintig geworden! Twee decennia griepjes genezende rock ‘n roll worden in Rotterdam gevierd met een bijzonder verjaardagsconcert op zaterdag 31 augustus 2019 in de Onderzeebootloods.

 

20 jaar Triggerfinger

Wat eind 1998 begon als een bescheiden poging om een pittig kruid toe te voegen aan de vaderlandse live scene, is twee decennia later het belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock. Ruben Block, Mario Goossens en Paul Van Bruystegem zijn de geestelijke vaders van een imposante backcatalogue (vijf studio- en twee livealbums), de eigenaars van een livereputatie die hen in heel Europa voor volle zalen en op fraaie festivalaffiches brengt, en de aanjagers van de heilige gedachte dat rock-‘n-roll hier is to stay.

Fabrique Mozaique X Onderzeebootloods

Dit niet te missen concert van Triggerfinger wordt gepresenteerd door Fabrique Mozaique, een serie concerten op tot de verbeelding sprekende Rotterdamse havenlocaties. Direct aan de Nieuwe Maas staat de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, is nu ruimte voor omvangrijke innovatieve events en van de zomer dus ook het concert van Triggerfinger. De Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Naast Fabrique Mozaique worden in diezelfde periode nog tal van festivals en bijzondere activiteiten georganiseerd in Rotterdam, waarbij de haven centraal staat – hierover later meer.

Praktiche informatie
zaterdag 31 augustus 2019
Onderzeebootloods
Tickets € 34.50

Bestel tickets Triggerfinger

Fabrique Mozaïque ’18

Op zaterdag 8 september 2018 doken we met een rauwe editie van Fabrique Mozaïque opnieuw het avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) in.

Met onder meer een hele vette block party met optredens van hiphopiconen Rico & Sticks (Opgezwolle), Anne-Fay en Elijah Waters van Green Cabin. Deze block party vond plaats tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout.

Samen met Parfum de BoemBoem organiseerden we in de donkere uren twee splinternieuwe rauwe ontdekkingsroutes in het dynamische M4H. Tot slot gingen we los bij een kneiterharde underground party i.s.m. het vermaarde PRSPCT label in de loods van Club Gusto!

Bekijk onderstaande recap en beleef Fabrique Mozaïque 2018 opnieuw

Our City Is Your City

Je kunt voor of nadat je Fabrique Mozaïque bezoekt natuurlijk lekker de stad of het stadshavengebied M4H induiken. Op ons nieuwe platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden.

Deze site toont Rotterdam door de ogen van Motel Mozaïque en door die van iconische bewoners, waaronder graag geziene MOMO-gasten Winne en Jordy Dijkshoorn van De Likt. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels onder het motto: Our City Is Your City!