Fabrique Mozaïque ’18

Op zaterdag 8 september 2018 duiken we met een rauwe editie van Fabrique Mozaïque opnieuw het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) in.

Met onder meer een hele vette block party met optredens van hiphopiconen Rico & Sticks (Opgezwolle), Anne-Fay en Elijah Waters van Green Cabin. Deze block party vindt plaats tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout.

Samen met Parfum de BoemBoem ontwikkelen we verschillende nieuwe ontdekkingsroutes in het havengebied M4H. Deze rauwe tours vinden in de avond en nacht plaats, gevolgd door een toffe underground party i.s.m. PRSPCT op een geheime locatie! En geheel in de stijl van Motel Mozaïque kun je ook blijven slapen.

Bekijk onderstaande recap van 2017 voor een impressie van Fabrique Mozaïque:

Programma

Het programma van Fabrique Mozaïque 2018 bestaat uit een block party in de beeldentuin van AVL Mundo, rauwe tours in de avond en de nacht door het spannende havengebied, een underground party en een slaapproject.

Block Party met Rico & Sticks


19.00 – 23.00
Hiphopiconen Rico & Sticks geven een concert tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout. Anne-Fay en Elijah Waters maken de block party compleet.

“De energie is weer helemaal terug”, aldus Sticks. In de Ziggo Dome schreven Rico & Sticks hiphop geschiedenis en ook in de studio hebben ze elkaar weer helemaal gevonden. In de zomer van 2017 verscheen het album ‘IZM’, hun eerste gezamenlijke plaat sinds Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ uit 2006. IZM is vervreemdend, persoonlijk en associatief, funky, introspectief, humoristisch, en bevat kritische hiphop met hier en daar invloeden uit acid, hardcore, reggae, techno en meer. De plaat ontving lovende recensies en een compleet uitverkochte tour langs grote zalen volgde.

Rico & Sticks geven een volledige show; verwacht veel tracks van IZM, klassiekers en nieuwe songs! Daarnaast hebben we twee support-acts voor je: Anne-Fay en Elijah Waters. Lees meer over deze acts.

Tickets voor de block party kosten 20 euro (inc. servicekosten) en zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster.

BESTEL TICKETS

Rauwe Avondtour


19.30 – 23.00
Wissel jouw zwoele nazomeravond af met een zinnenprikkelende avondtour door M4H, de rauwste rafelrand in de Rotterdamse haven in transitie. In dit innovatieve havengebied val je met je creatieve neus in de boter.

Samen met Parfum de BoemBoem trakteren we je op een 3.5 uur durend avontuur waarbij je ook een deel van het concert van Rico & Sticks in de achtertuin van Neerlands bekendste kunstenaar Joep van Lieshout meepakt. De tour start in de beeldentuin van AVL Mundo (Keileweg 18). We zien je daar graag een kwartier voor aanvang. Tickets a 10 euro (inc. servicekosten) zijn nu verkrijgbaar via Parfum de BoemBoem.

BESTEL TICKETS

Rauwe Nachttour


23.30 – 04.00
Nog rauwer dan de Rauwe Avondtour is de Rauwe Nachttour! Ga op zaterdag 8 september in de nacht met ons op pad en ontdek het avontuurlijke havengebied M4H. Onderweg kom je oog in oog te staan met o.a. Charlie & The Lesbians, berucht om hun vuige, ongecoördineerde garagepunk.

Ga erna keihard intiem los bij de mini-rave met het mobiele 12 volt sound system collectief Move Around Sound en DJ Beatnologic. De Rauwe Nachttour eindigt bij de Underground Party op een geheime locatie in M4H. Voor dit niet te missen feest hebben we de handen ineen geslagen met het legendarische drum and bass / hardcore label PRSPCT!

De tour start om 23.30 uur in de beeldentuin van AVL Mundo (Keileweg 18). We zien je daar graag een half uurtje voor aanvang. Tickets a 10 euro (inc. servicekosten) zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster.

BESTEL TICKETS

MOMO & PRSPCT presenteren Underground Party


23.30 – 04.00
Motel Mozaïque slaat de handen ineen met het legendarische drum and bass / hardcore label PRSPCT! Op zaterdag 8 september 2018 organiseren we een underground party op een geheime locatie in het rauwe Rotterdamse havengebied M4H (Merwe-Vierhavens).

Naast label en agency organiseert PRSPCT ook jaarlijks louter uitverkochte edities van PRSPCT XL in de Maassilo waar liefhebbers uit heel de wereld op af komen. Verwacht vanavond loeiharde drum and bass, gebroken beats, afgetopt met een flinke portie hardcore van een aantal smaakmakers van het PRSPCT label, waaronder [KRTM] en Deformer.

Tickets voor de Underground Party a 10 euro (inc. servicekosten) zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster.

BESTEL TICKETS

Slapen bij Rotterdamse Makers in M4H

Bezoekers van Fabrique Mozaïque bieden we op zaterdag 8 september de gelegenheid om te overnachten in studio’s of ateliers bij Rotterdamse designers, architecten en andere makers in M4H. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar. Bij dit project komen Rotterdam Makers District en het jaarlijkse slaapproject van Motel Mozaïque Festival, MOMO Art Motel, mooi samen.

Je kunt vanaf 19.00 uur inchecken, maar we verwachten natuurlijk dat je pas na de block party, routes of underground party je bed zal opzoeken. Tickets voor een overnachting kosten 25 euro (inc. servicekosten en ontbijt) en zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster.

BESTEL TICKETS

Tickets

Fabrique Mozaïque op zaterdag 8 september 2018 bestaat uit diverse programma’s waarvoor aparte tickets verkrijgbaar zijn:

Al bovenstaande bedragen zijn inclusief servicekosten

Locaties

AVL Mundo (Keileweg 18, Rotterdam) is de plek waar je zijn moet voor de block party (met o.a. Rico & Sticks en Elijah Waters). Tevens is dit het startpunt van alle tours en de verzamelplaats voor de underground party op geheime locatie.

AVL Mundo is opgericht door vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De meeste Rotterdammers zullen Van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat onlangs in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is. Van Lieshout zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin (foto), een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Joep.

AVL Mundo ligt in M4H (Merwe-Vierhavens), een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Our City Is Your City

Je kunt voor of nadat je Fabrique Mozaïque bezoekt natuurlijk lekker de stad of het havengebied M4H induiken. Op ons nieuwe platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden. Deze site toont Rotterdam door de ogen van Motel Mozaïque en door die van iconische bewoners, waaronder graag geziene MOMO-gasten Winne en Jordy Dijkshoorn van De Likt. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels onder het motto: Our City Is Your City!

Partners

Fabrique Mozaïque 2018 is een samenwerking tussen:

➪ Motel Mozaïque
➪ Stadshavens Rotterdam
➪ AVL Mundo
➪ Gemeente Rotterdam
➪ Parfum de BoemBoem
➪ Rotown
➪ PRSPCT
➪ Wereldhavendagen