fbpx

ESNS hoogtepunten op MOMO20

Het vermaarde showcase festival Eurosonic Noorderslag 2020 zit er weer op. Uit alle lijstjes maken we de eindstand op, met hoge waarderingen voor acts die op Motel Mozaïque in april 2020 te bewonderen zijn in Rotterdam. Working Men’s Club, Black Country, New Road, Squid, Eefje de Visser, Arlo Parks, LANKUM en meer.

Om te beginnen met Black Country, New Road. Van de ruim driehonderd acts in Groningen staat deze band met vlag en wimpel op nummer 1 van de top 25 van ESNS, samengesteld door 3voor12. De Britten zou je volgens The Daily Indie kunnen omschrijven als “pretentieuze kunststudenten die hun luisteraars de gordijnen in willen jaren met zo ontoegankelijk mogelijk muziek,” maar dat de rauwe gitaren en saxofoon je bij de strot grijpen is niet te ontkennen.

…alles komt keihard binnen en valt prachtig op zijn plek.

– 3voor12

Ook in de verdere top 25 kan je niet om de MOMO20 acts heen:
01. Black Country, New Road
03. LANKUM 
05. Squid 
07. Working Men’s Club
14. YĪN YĪN
15. FULCO
17. Arlo Parks

Op nummer drie staat de traditionele Ierse folkgroep Lankum uit Dublin. Dit keer vulden ze in Groningen de Nieuwe Kerk met zuivere samenzang, viool, doedelzak en gitaar met strijkstok, waarmee “Lankum een monument van en liedje optrok dat door merg, been, brein en hart ging,” aldus NRC.

Dit staat in sterk contrast met de negentienjarige Britse Arlo Parks. Soulpop gemixt met vleugjes hiphop en zelfs rap, waarin ze met fluweelzacht stemgeluid de meest gevoelige teksten brengt. “Haar fijngevoelige teksten zou je zo in een boekje kunnen printen,” aldus 3voor12. Verdere honourable mentions van Eurosonic gaan uit naar Dry Cleaning, Just Mustard en Silverbacks, volgens The Daily Indie en Paradiso.

Noorderslag
Op de zaterdag van ESNS draait alles om talent van eigen bodem. Hoogtepunt van Noorderslag volgens NRC? Dat was Eefje de Visser. In de Grote Zaal betoverde ze het publiek met haar vindingrijke, gelaagde artpop. NRC: “Dit is de show die we deze zomer in de avond op de festivals moeten gaan zien.” Dat belooft heel veel goeds voor haar show tijdens MOMO20.

Eefje de Visser hoogtepunt van rijk gevuld Noorderslag

-NRC

Ook in de top 5 van Festileaks staat LO-FI LE-VI. Net voor Noorderslag kwam naar buiten dat deze jonge artiest in maart al South by Southwest (SXSW) onveilig mag maken met zijn gruizige slaapkamerpop. “De ontspannen lieflijke liedjes zijn duidelijk door Mac DeMarco geïnspireerd. De perfecte dagopener voor festivals. Rustig opstarten, eerste biertje, plekje in de zon. Dat werk,” aldus Festileaks.

Laatste kans: Haal vóór 1 februari jouw scherpgeprijste
Early Bird Tickets voor MOMO20!

Festival news