fbpx

MOMO Festival

Rotterdamse Street Art Route

Met grote trots presenteert Rewriters de eerste Rotterdamse Street Art Route inclusief een app. Op zaterdag 9 april (tijdens Motel Mozaique) wordt de route, die uit meer dan 25 muurschilderingen bestaat, officieel geopend. In de nieuwe bar Hoboken aan de Rotterdamse Hoornbrekerstraat wordt de lancering opgeluisterd met live painting door straatkunstenaars, een panel over de huidige staat van street art en een tour onder begeleiding van de initiatiefnemers.

Rewriters presenteert: Rotterdam Street Art Route (RSAR)
Vanaf zaterdag 9 april is de RSAR app beschikbaar voor zowel Android als IOS. De route heeft een lengte van zeven kilometer en bestaat voornamelijk uit werk van Rotterdamse kunstenaars waaronder tien splinternieuwe muurschilderingen die speciaal voor de route gerealiseerd zijn. Met de Rewriters-app ontvang je achtergrondinfo (zowel tekst als audio) per kunstwerk en is het tevens mogelijk om ‘verdwenen’ werken op je scherm te bekijken. Naast nieuw werk is er dus ook oog voor het rijke graffiti- / street art-verleden dat de havenstad kent. De route kan via wifi worden gedownload zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Ten slotte kunnen gebruikers zelf straatkunst toevoegen wanneer zij iets tegenkomen dat nog niet in de route zit.

Wat is Rewriters precies?
Rewriters is een initiatief van Hiphop In Je Smoel. Hiphop In Je Smoel is een online hiphop platform dat zich naast nieuws, reports en ontwikkeling van de muziek, ook bezighoudt met al het andere wat zich rond deze cultuur beweegt. De organisatie maakt zich hard voor straatkunst (graffiti & street art) in Rotterdam. Lees verder

Also check