fbpx

Els Roobroeck / COVAR

Actrice en theatermaakster Els Roobroeck boetseert nieuwe, vaak interdisciplinaire, grote en kleine verhalen. Onder noemer en stichting COVAR toont de Vlaamse haar theaterwerk. Invloeden uit populaire en experimentele muziek, een voorliefde voor literatuur en een fascinatie voor de acteur als muzikale performer bepalen het DNA van COVAR. De muziektheatrale installatie PSSST is het meest recente project van Els Roobroeck/COVAR.

Verdwijn voor een moment in iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een genânt toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen.

De installatie PSSST speelt met een wisselend perspectief. De toehoorder wordt meegenomen in de intieme gedachten van iemand, uitgenodigd tot observeren, verleid tot gluren, op de huid van een personage geplaatst, om uiteindelijk zelf het object van observatie te worden. Een laatste blik op de hemellucht laat deze tenslotte voelen dat alles relatief is. Dat schoonheid simpel is. Dat we in ons alleen-zijn, ook verbonden zijn.

Concept en regie Els Roobroeck
Compositie en muziek Kwinten Mordijck
Tekst Maartje Wortel, A.J.H. Dautzenberg, Pepijn Lanen
Stemacteurs Chris Lomme, Sebas van der Donk, Peter van den Eede, Pepijn Lanen, Luca Meisters, Els Roobroeck
Vormgeving TAAT
Productie SoAP
Productieleiding Roos Aerts
Technics/bouw Thierry Wilders
Atelier Dommelhof
Business leadership Monique van Beek
PR & Publicity Merel Schreurs
Graphic design Studio Noto
With support Stichting Via Zuid, Dommelhof Neerpelt, Fonds Podiumkunsten

Also check