fbpx

Perspectief

Motel Mozaïque presenteert de portretserie Perspectief. We belichten verschillende makers en hun perspectieven op het gebied van creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en verandering.

Wat doet het isolement met het creatieve proces? Brengt de crisis ook iets goeds met zich mee? En hoe kijken zij naar de toekomst? Ze reflecteren op het crisisjaar 2020 en delen hun visie voor de toekomst. Laat je inspireren!

Lisette Ma Neza

Getalenteerde dichteres Lisette Ma Neza deelt haar perspectief. Ze staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en Slam Poetry performances. In haar poëzie en muziek zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld. 

Roodkapje

In de tweede aflevering van Perspectief gaan we in gesprek met Menno en Angeliek van Roodkapje Rotterdam. Wat doet een crisis met zo’n culturele broedplaats? En hoe kan haar verbindende functie vervuld blijven worden? Voor tien weken werd Roodkapje omgetoverd tot ‘coronaproof’ culturele supermarkt om zo kunstenaars, ontwerpers en muzikanten te steunen.

Akwasi

In de derde aflevering van de MOMO-serie Perspectief gaan we in gesprek met Akwasi Owusu Ansah. Hoe beleeft hij deze bizarre tijd? En hoe kijkt hij naar de toekomst? Hij vertelt over prioriteiten stellen en kijken naar wat echt belangrijk is.

“Ik heb denk ik alle emoties gevoeld de afgelopen tijd. En dat zorgt er wel voor dat je jezelf opnieuw gaat ontdekken en hervinden.” – Akwasi

Humankind

In deze aflevering van Perspectief spreken we met Jorn van Humankind. Humankind kijkt op een alternatieve wijze naar stad maken. Hierdoor waren zij al langer bezig met thema’s als eenzaamheid en duurzaamheid. Thema’s die juist nu zo belangrijk zijn. Hoe streven we samen naar een stad waarbij welzijn en geluk voorop staat?

Falafval

In deze vijfde aflevering van Perspectief spreken we met Ayuk & Scifo van Falafval. Deze zomer zou Falafval met hun circulaire broodjes op verschillende festivals staan. Maar daar kwam een einde aan toen vele evenementen niet door konden gaan. Wat doe je als al je plannen komen te veranderen? Hoe bedenk je nieuwe manieren om toch te doen wat je belangrijk vindt?

Perspectief serie 2

Vanwege het succes van Perspectief en omdat er nog zoveel meer super interessante makers zijn presenteren we met trots de tweede serie van Perspectief, opnieuw samen gemaakt met Pastrami Film.

Manusama Nuance

Voor de eerste aflevering van een nieuwe serie van vijf portretten gingen we begin 2021 langs bij Mirjam Manusama van Manusama Nuance. Zij is een slow fashion designer bewogen door het belang van duurzaamheid en zelfexpressie.

Het Poolcafé

In deze tweede aflevering van Perspectief gaan we op bezoek bij de Rotterdammer Tijs Niessen. Tijs is skateboarder, architect en mede-oprichter van Het Poolcafé in stadshavengebied M4H.

Stacii Samidin

In deze aflevering zie je documentair fotograaf en filmmaker Stacii Samidin bij Gallery Stacii Samidin. Hij vertelt over zijn levenswerk Societies, over niet kunnen reizen en over tijd nemen voor jezelf.

Anne-Fay

Deze week zijn we bij zangeres Anne-Fay langs gegaan tijdens haar repetitie in Melkweg Amsterdam. Zij vertelt over muziek maken, de zoektocht naar haar roots en over wat Reaspora voor haar betekent. 

Galerie de Jaloezie

Voor het vijfde en voorlopig weer even laatste videoportret van MOMO Perspectief gingen we op bezoek bij Galerie de Jaloezie. Dit platform voor audiovisuele kunst is opgericht door Gijs van der Meer en Anne Vera Veen. De galerie onderzoekt onverwachte gevoelens, stelt moeilijke vragen, en belooft jaloersmakende programmering die je een rilling over je rug bezorgt.


Create news