fbpx

28/11/2023

€27 inc. fee

Annabel Rotterdam

Schiestraat 20

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

GoGo Penguin

Everything Is Going To Be OK Tour 2023

De kaartverkoop start vrijdag 21 april om 10:00 via Ticketmaster

Het sensationele, cinematic break-beat trio GoGo Penguin komt terug naar Rotterdam! De band uit Manchester staat bekend om zijn akoestische elektronica, vol videogame-bliepjes, glitchy breakbeats, hypnotische melodieën en voortstuwende baslijnen. Denk aan een bedwelmend brouwsel van Aphex Twin tot Ishmael Ensemble, van Debussy tot Portico Quartet en Bonobo tot Kamasi Washington. Geen gewoon pianotrio dus!

GoGo Penguin bestaat uit pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Jon Scott. Sinds de release van debuutalbum Fanfares is het behoorlijk snel gegaan met GoGo Penguin. Fanfares ontving alleen maar positieve reviews van onder meer The Guardian, BBC Music en Gilles Peterson. Ook opvolger v2.0 werd door de internationale pers vol lof onthaald. Bovendien leverde het ze een Mercury Prize-nominatie op, een platendeal bij Blue Note en een lange reeks optredens die voerde langs het Londense Barbican Centre en Gilles Peterson’s Worldwide Festival.

Het splinternieuwe album Everything Is Going to Be OK is geboren uit een tijd van turbulentie en verlies. Tijdens een persoonlijk moeilijke periode voor de band, inclusief diep persoonlijk verlies en rouw, bood de studio de band een toevluchtsoord van het echte leven. Bruisend van het optimisme van een nieuw begin, met een nieuwe drummer, een nieuw platenlabel en een subtiel vernieuwd en ontwikkeld geluid, luidt de band een meer sonisch bevrijd tijdperk in.

Line-up
Chris Illingworth: Piano
Nick Blacka: Contrabas
Jon Scott: Drums
Joe Reiser: Sound production

Dit concert in Annabel wordt gepresenteerd door BIRD, LantarenVenster, Rotown & MOMO Concerts

Concert agenda