fbpx

Eerste plasticvrije popfestival

Met Motel Mozaïque organiseren we op 5 en 6 september 2020 het eerste wegwerp-plasticvrije popfestival: MOMO Fabrique. Naast het bannen van single use plastics, serveren we tijdens het festival alleen vegetarisch eten, werken we met groene stroom, kun je overnachten in gerecyclede cabins en ontvang je een groene korting als je met een groen vervoermiddel komt. De keuze om plastics te bannen, sluit aan op onze ambitie om in 2030 volledig klimaatpositief te zijn.

Klimaatpositief festival

Rotterdam is het decor voor de festivals van Motel Mozaïque en daar willen we goed voor zorgen. We zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een toekomstbestendige stad. Dit doen we door ons intensief in te zetten om klimaatpositieve festivals te organiseren, wat betekent dat de festivals zoals binnenkort MOMO Fabrique en ook MOMO Festival in april geen voetafdruk achterlaten en juist bijdragen aan de reductie van uitstoot. Tevens functioneert een festival als een tijdelijke mini-samenleving waardoor het uitermate geschikt is om onze bezoekers te inspireren om duurzamer te consumeren en om nieuwe, duurzame initiatieven te testen. 

Voedseltuin

Duurzamer leven is niet alleen nodig, het is bovenal ook erg lekker en leuk! Tijdens MOMO Fabrique worden bezoekers daarom verleid naar de Voedseltuin, waar ze meer te weten komen over dit concept én zelf op avontuur gaan door de tuin. Zo krijgen ze een hyperlokale amuse van ingrediënten uit de Voedseltuin, ontworpen en bereidt door foodwaste-pionier Falafval. De amuse mogen de bezoekers zelf al wandelend afmaken met verse kruiden die in de tuin groeien.

MOMO Fabrique

Met MOMO Fabrique verrijken we al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. Omdat we door de pandemie in een bijna festivalloze zomer zijn beland, organiseren we dit jaar MOMO Fabrique Festival in de vorm van een route op het bizar vette terrein van AVL Mundo – de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout.

Waan je in Thailand met de thaise psych funk van YĪN YĪN in de uitzinnige beeldentuin. Kom tot diepe ontspanning tijdens het ligconcert van Mattheis gehost door het label Nous’klaer. MOMO verleidt bezoekers van optreden naar optreden, van uitzinnige tuin tot rauwe havenloods. De route eindigt in de enorme beeldentuin, met dj’s, live optredens, eten en drinken.

Festival news