fbpx

Eerste namen MOMO18 openingsavond bekend

Het programma voor de openingsavond van de 18e editie van Motel Mozaïque Festival, op donderdag 19 april 2018, is al deels bekend! De Early Bird kaartverkoop voor MOMO18 start op vrijdag 1 december 2017 om 10.00 uur. Je kunt dan een zeer scherp geprijsde passe-partout kopen voor drie festivaldagen. Motel Mozaïque Festival 2018 wordt geopend met onder meer de volgende artiesten:

SOHN

SOHN (foto) mag zich samen met James Blake en Mount Kimbie rekenen onder ‘de moderne 21e eeuwse songwriter’, een manusje van alles die zijn muziek zelf produceert, inspeelt en uitvoert, en daarbij de nieuwste technologische middelen inzet.

Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante ‘Tremors’, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Het nieuwste album ‘Rennen’ trekt de sound van SOHN wat breder en extremer uiteen dan voorganger Tremors. De in Oostenrijk wonende Brit kiest hierop voor een spannende en onvoorspelbare richting. [tekst gaat verder onder de video]

WUNDERBAUM – DAAR GAAN WE WEER [PREMIÈRE]

Het Nederlands-Vlaams acteurscollectief Wunderbaum maakt in 2018 de voorstelling ‘Daar gaan we weer’, met als fundament het begrip gated communities: in letterlijke zin zijn dat woonwijken waarvan alle in- en uitgangen zijn afgesloten zodat er controle is op wie de wijk betreedt of verlaat. Zowel letterlijk als figuurlijk trekken we de muren rondom onszelf en de aan ons gelijkgestemden en mensen met dezelfde kansen steeds hoger op en proberen we ons in de meeste gevallen zo effectief mogelijk te beschermen tegen krachten van buiten. Wunderbaum probeert de verschillende communities te doorkruisen en samen met en over mensen uit andere communities theater te maken.

De voorstelling wordt gespeeld op locatie en gaat in première op 19 april 2018 tijdens Motel Mozaïque!

IVO DIMCHEV – SCULPTURES

Performer extraordinaire Ivo Dimchev veroverde met zijn androgyne verschijning en markante falsetstem in rap tempo de Europese podia. De voorstellingen van Dimchev zijn ongepolijst, uitdagend en verwarrend, maar ook kwetsbaar, muzikaal en rijk aan associaties. Zo bleek al tijdens Motel Mozaique 2014 waar hij met P Project onderzocht hoe ver het publiek wilde gaan voor geld.

Het werk van de Bulgaarse choreograaf is een uitgesproken, kleurrijke mix tussen performance art, dans, theater, muziek, tekeningen en fotografie. Dimchev is de bedenker van meer tientallen performances en ontving veel internationale onderscheidingen voor dans en theater.

Op Motel Mozaïque presenteert Ivo Dimchev zijn nieuwe album ‘Sculptures’.

Festival news