fbpx

Eefje de Visser X Nick Verstand bij MOMO Create & Perform

MOMO presenteert een speciaal project met zangeres Eefje de Visser en lichtkunstenaar Nick Verstand. Zij presenteren een audiovisueel werk, op het snijvlak van live performance en moderne kunst. Deze bijzondere samenwerking is onderdeel van MOMO Create & Perform, een nieuw programma van Motel Mozaique.

Het audiovisuele popconcert zal in april tot stand komen en uitgevoerd worden bij AVL Mundo, de werkplaats van kunstenaar Joep van Lieshout in het Rotterdamse havengebied. De première, met beelden van zowel het creatieproces als het concert, is op zaterdag 24 april 2021 om 21:00 te bewonderen middels een online stream. Tickets voor de stream met Eefje de Visser en Nick Verstand zijn nu hier verkrijgbaar. 

Eefje de Visser X Nick Verstand

Eefje de Visser en Nick Verstand presenteren een audiovisueel werk in een drieluik, op het snijvlak van live performance en moderne kunst. Het werk onderzoekt het samenbrengen van contrasten in omgevingen die onze perceptie van geluid, licht en ruimte beïnvloeden. Tijdens deze show speelt Eefje songs van haar laatste plaat ‘Bitterzoet’, door de Nederlandse popcritici uitgekozen tot beste album van 2020. Maar ze brengt ook ouder en nieuw werk, en legt de nadruk op live samenzang en beweging.  [tekst gaat verder onder de video]

Eefje de Visser

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums
op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje de Visser inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Begin 2020 bracht ze haar vierde album uit: ‘Bitterzoet’, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden. Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje won afgelopen jaar tal van belangrijke muziekprijzen, waaronder de Schaal van Rigter, Gouden Notenkraker en de 3voor12 Award voor Beste album. Daarnaast is zij ook nog eens gevraagd om bij de opening van het Songfestival in Rotterdam op te treden.

“Op Bitterzoet valt alles wat Eefje de Visser zo goed maakt, perfect op zijn plaats.” – De Volkskrant ★★★★★

Nick Verstand

Nick Verstand is een kunstenaar gespecialiseerd in audiovisuele installaties en live performances op het snijvlak van kunst en muziek. Hij gebruikt licht, geluid en ruimte om hypnotiserende composities te creëren die de menselijke perceptie onderzoeken. Zijn werk wordt wereldwijd getoond op musea en festivals als Dekmantel, Design Museum Gent, Stedelijk Museum Amsterdam, De School, Iceland Airwaves, SXSW, Art Central Hong Kong, STRP, Lowlands, Le Guess Who, Nuit Blanche en vele anderen. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Iris van Herpen, Björk, Fatima Yamaha, Oceanic en Suzanne Ciani. Internationaal platform Dezeen selecteerde zijn werk AURA als één van de top 10 kunstwerken van 2017, naast makers als Olafur Eliasson, Air Weiwei en Anish Kapoor.

Creation Never Stops

Motel Mozaique legt dit jaar de focus op creëren, want dat kan altijd. Voor performen geldt dat jammer genoeg niet. Om te zorgen dat muzikanten en makers in ieder geval altijd kunnen blijven creëren bieden we ruimte aan artiesten uit alle disciplines om nieuw werk te maken in de komende maanden. En MOMO toont je dit creatieproces uitgebreid via hun online kanalen, want er ligt ook een enorme schoonheid in de fase vóór het optreden. Vervolgens kun je een groot deel van deze nieuwe werken beleven via een uitgebreide online stream. 

Het programma van MOMO Create & Perform bevat kijkjes in de keuken van artiesten, met brainstorms en repetities, unieke werken speciaal voor MOMO gemaakt, online premières en meer. Welke muzikanten, makers en artiesten uit binnen én buitenland naast Eefje en Nick nog meer onderdeel zijn van MOMO Create & Perform, wordt in de komende weken bekend gemaakt. 

Stream

De stream van MOMO Create & Perform bestaat uit twee verschillende uitzendingen van drie uur. Deze worden uitgezonden op vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2021 van 19:00 tot 22:00. Voor dit programma zijn verschillende tickets beschikbaar: een passe-partout voor beide dagen, dagtickets of een los ticket voor alleen de Create & Perform van Eefje de Visser en Nick Verstand. Tickets zijn hier per direct verkrijgbaar!

Praktisch
MOMO Create & Perform
Online stream met o.a. Eefje de Visser X Nick Verstand, Black Country, New Road, Bear Valour, Meskerem Mees & Spinvis, Lisette Ma Neza, Prairie WWWW, Anne-Fay, Gino-Cochise, Mathieu Wijdeven, Aïda Gabriëls met onder meer Amenra-frontman Colin H. van Eeckhout, Szu-Yi Wang en Parfum de BoemBoem.
Vrijdag 23 & zaterdag 24 april 2021
19:00 – 22:00

Tickets
* Passe-partout vrijdag 23 & zaterdag 24 april | 19:00 – 22:00 | € 15
* Dagticket vrijdag 23 april | 19:00 – 22:00 | € 7,50
* Dagticket zaterdag 24 april (met Eefje de Visser X Nick Verstand o.a.) | 19:00 – 22:00 | € 12,50
* Los ticket Eefje de Visser X Nick Verstand op zaterdag 24 april | 21:00 – 22:00 | € 10

Alle bedragen zijn inclusief service- en transactiekosten

Festival news

Concert news