fbpx

Douwe Bob bouwt mee aan nieuw poppodium voor Rotterdam

Tijdens het Motel Mozaique 2015 Festival in april trad Douwe Bob als eerste artiest ooit op in Annabel, wat toen nog een gigantische bouwput was. Dit deed de singer-songwriter voor de deelnemers van Parfum de BoemBoem routes langs toekomstige hotspots van Rotterdam. Annabel is namelijk het nieuwe cafe en poppodium op steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Deze dame, met een industrieel, grootstedelijk uiterlijk, verwelkomt over enkele weken voor het eerst concerten en evenementen in haar zalen. De eerste concerten, georganiseerd door Motel Mozaique en Rotown, zijn inmiddels aangekondigd en al stuk voor stuk uitverkocht: Balthazar, De Staat en Rico & Sticks met #OpgezwolleTotNu. Voordat Douwe Bob zich volledig stort op de vertegenwoordiging van Nederland op het Eurovisie Songfestival in mei komt hij het eindresultaat bekijken en treedt hij met zijn band op vrijdag 15 april 2016 op in de nieuwe popzaal. De kaartverkoop is direct gestart!

Het blijft moeilijk voor te stellen dat Douwe Bob Posthuma slechts 23 jaar oud is. De songwriter brengt zijn geestdriftige, soulvolle liedjes met het vernuft van iemand die al decennialang in het vak zit. Zoals de titel van debuutalbum ‘Born In A Storm’ wellicht ook verraadt, leed Douwe Bob voor zijn doorbraak niet bepaald een doorsnee leven. Zijn vader Simon was lid van kunsternaarscollectief The Fool, dat platenhoezen van o.a. Cream en The Beatles ontwierp. Muziek was in Douwe Bob’s jeugd dus altijd en overal aanwezig.

Inmiddels is Douwe Bob zelf een superster geworden: het tweede album ‘Pass It On’ kwam dit jaar binnen op nummer 1 in de Nederlandse charts en sindsdien is er geen houden aan. De liedjessmid heeft de rootsy rafelrandjes ‘Born In A Storm’ knap aangescherpt tot een breder popgeluid. Douwe Bob klinkt nu weliswaar toegankelijker, inhoudelijk snijden zijn songs dieper dan ooit.

Meer info & tickets

Motel Mozaique 2015 - RH-128

Motel Mozaique 2015 - RH-130

Foto’s door Ruben Hamelink

Concert news