fbpx

Doorwerking MOMO19 op Theater aan Zee

Van 31 juli tot en met 10 augustus 2019 vindt het Belgische theaterfestival Theater aan Zee plaats in Oostende. Met meer dan 600 theatervoorstellingen, concerten en literaire events is TAZ het grootste en belangrijkste theaterfestival in Vlaanderen! Wij zijn dan ook trots dat drie van onze MOMO19-acts tijdens dit festival opnieuw gaan shinen, want dat is waar we voor staan: het (internationaal) verder brengen van de mooiste artiesten. 

Tijdens de late-night shows en literaire programma’s zijn Anne-Fay, M & Winterdagen, Gil the Grid en als vierde nieuwe act Michelle Samba te zien op Theater Aan Zee. De programmering van deze MOMO-acts is voortgekomen uit een samenwerking tussen onze artistiek leider Harry Hamelink en Emma Lesuis. Emma is autonoom storyteller met een focus op documentaire en werd dit jaar gevraagd door gastcurator Lucas de Man om een aantal woordkunstenaars te selecteren en mee te nemen naar het festival.

“Afgelopen jaar had ik namelijk aardig wat kritiek op de late-night show op het festival, omdat daar vooral mannen aan het woord waren die nogal seksistische grappen maakten. Ik werd daar heel boos om en schreef er vervolgens een artikel over. Dus voilà, nu mag ik het zelf doen. Dat ik die kans krijg is heel leuk, maar ik blijf kritisch.” Aldus Emma.

Vanuit Theater aan Zee werd gedoeld op een samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Samen met Harry koos Emma de vier acts: danser Gil the Grid, muzikante Anne-Fay en woordkunstenaar M & Winterdagen spotte Emma op MOMO, Michelle Samba werd door Harry aangedragen als mooie aanvulling. Deze vier acts passen binnen het thema van roots en LIQUID, én in het thema van grenzen dat Emma inzet in haar programma.

“Dit gaat zowel letterlijk als figuurlijk: over de Nederlandse grens, over de grens van lichamen, de grens van taal… De vier gekozen acts passen hier perfect in, ze zijn inspirerend en grensverleggend. Ze breken de bestaande homogene groep op, die nog volop aanwezig is in de culturele sector.”

De vier artiesten zijn te horen en te zien tijdens zowel de late-night shows als de literaire programma’s van TAZ.

Anne-Fay

Na optredens met ZO! Gospel Choir en Cookachoo op Lowlands en Eurosonic Noorderslag legt Anne-Fay zich volledig toe op haar solocarrière. Ze neemt ze een rugzak vol verschillende invloeden met zich mee, waaronder hiphop, gospel en soul.

Gil the Grid

Gil the Grid weet als weinig anderen wat de kracht van dans is. Dans hielp hem uit zijn donkerste periodes. Vanuit dit idee dat beweging naar zelfverbetering leidt, richtte hij dansgezelschap Amenti op. 

M. & Winterdagen

Poëet M. werkt voor TAZ samen met componist Winterdagen, die hij eerder uitnodigde voor zijn MOMO-performance. Verwacht een een muzikale melancholische droomvlucht.

Michelle Samba

Ze is percussionist én een woordkunstenares. Deze veelzijdigheid maakt haar performance tijdens TAZ veelbelovend.

Kijk voor informatie en tickets voor Theater aan Zee op theateraanzee.be

Festival news