fbpx

Doneer je drinkbeker op MOMO Playground!

Aankomend weekend lanceert MOMO in samenwerking met Natuurmonumenten een groene actie: we geven je de keuze om het statiegeld op je herbruikbare drinkbeker om te zetten in een donatie aan Buitenplaats de Tempel. Met jouw donatie plant de tuinbaas van Natuurmonumenten verschillende soorten bloemen- en besdragende struiken. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens heel goed voor solitaire bijen, insecten en vogels. Zo zorgen we samen ervoor dat Rotterdam nóg mooier wordt!

Over Buitenplaats de Tempel

Buitenplaats De Tempel is een van de groene Rijksmonumenten van Rotterdam. In tegenstelling tot de andere (Het Park bij de Euromast, de tuin bij Museum Boijmans Van Beuningen, de Algemene Begraafplaats Crooswijk en de fabriekstuin van de Van Nelle-fabriek) is dit een pareltje dat nog ontdekt moet en mag worden! Het park De Tempel is eigendom van gemeente Rotterdam en sinds eind 2021 in beheer bij de boswachters van Natuurmonumenten. Samen werken ze de komende jaren aan het herstel zodat De Tempel voor een breed publiek toegankelijk wordt en – net als waar de buitenplaatsen oorspronkelijk voor bedoeld zijn – je even de drukte van de stad kunt ontvluchten. Dit gebeurt in fasen zodat bijvoorbeeld de vleermuizen altijd voldoende plek houden. Zo werken we op de buitenplaats aan de recreatieve ontwikkeling. De beleefbaarheid van het park en de recreatieve paden worden hersteld.

Kom langs! 

Je bent nu al van harte welkom om je te verwonderen over dit unieke stukje Rotterdam. Vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten staan in de zomermaanden op de zondag in de boomgaard van De Tempel bij het mobiele informatiepunt. Hier kom je alles te weten over deze bijzondere historische plek. Even relaxen na de wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden? Voor een hapje en drankje strijk je neer – tussen de fruit- en walnootbomen – bij de foodtruck met de heerlijk lokaal gemaakte lekkernijen van De Keuken van San.

Meer informatie over Buitenplaats de Tempel vind je hier. Of download de route-app van Natuurmonumenten Natuur Routes voor routes rondom Rotterdam.

Foto: Marten van Dijl

Festival news