fbpx

Thema MM10: De Zachte Stad

Motel Mozaïque is een festival dat in de poriën van de stad kruipt. Naast de fysieke, harde stad, bestaat ‘de zachte stad’, een stad van gebruik en betekenis. Architectuur houdt niet op bij de oplevering van een gebouw, straat, park of plein. Het gaat om de invulling die mensen er aan geven en hoe ze zich de ruimte toe-eigenen. Een stad is geen stad zonder de afdruk van een identiteit. Associaties, herinneringen en indrukken, allemaal maken ze jouw eigen zachte stad.

Motel Mozaïque nodigt je uit om Rotterdam van haar zachtste kant te bekijken. Gidsen nemen je mee in hun beleving van de stad en laten je plekken zien waar je anders nooit zou komen. Optredens en performances op ongebruikelijke locaties zorgen ervoor dat je de stad op een andere manier beleeft, evenals het slaapproject ‘Slaap zacht’.

Daarnaast is Parfum de BoemBoem aanwezig met zinnenprikkelende kunstroutes naar Rotterdamse bouwputten en maakt Rotterdamse Oogst een mix van het beste dat de boeren uit de regio en de Rotterdamse stedelingen elkaar te bieden hebben; Eerlijke, gezonde producten, ambachtelijke technieken, boerenverstand en duurzame, innovatieve technologie, ontwerptalent en smaken uit de wereldkeuken. Dit laatstgenoemde project maakt onderdeel uit van Imagine 2020, een netwerk van 12 Europese festivals en theaters waaronder de Rotterdamse Schouwburg die samen met kunstenaars zich inzetten voor een duurzame toekomst.