fbpx

Dansen op Motel Mozaique!

Dansen? Dat kan ook op Motel Mozaique. Dit jaar staan er namelijk weer veel hotte nieuwe acts op gebied van electronica, alternative R’nB en funk zoals AlunaGeorge, Lapalux, Daley en inc. Hier volgt een greep uit het dans- en nachtprogramma dat zich hoofdzakelijk afspeelt op de festivallocaties Rotown, BIRD en Mini-Mall waar we twee dagen lang tot sluit doorgaan. Plus een aantal electronica acts dat hier mooi bij aansluit maar al vroeger op de avond geprogrammeerd staat, zoals Glass Animals en S O H N (voor liefhebbers van James Blake).

AlunaGeorge (GB) Dit indie-r&b duo schopte het tot de tweede plek van de BBC Sound of 2013 verkiezing. Zangeres Aluna beschikt over een sensuele soulstem en haar kompaan en producer George weet goed wat hij achter de knoppen doet. Samen creëren ze een soort futuristische pop-sound gecombineerd met trap-, garage- en dubstep-klanken.

Daley (GB) Neo-soul, jazz, funk, pop, het komt allemaal voorbij in de muziek van Daley. In 2010 schreef hij samen met Gorillaz het nummer Doncamatic en een jaar later zong hij op de plaat van de Britse rapper Wretch 32.

Glass Animals (GB) De elektronische muziek van Glass Animals is beïnvloed door de wereld van geneeskunde en neurowetenschappen: “a weird, psychedelic cocktail of electronic and organic sound.”

Inc. (US) Inc. bestaat uit de broers Andrew en Daniel Aged. Met hun debuut No World neemt het duo je mee naar een rustige, uitnodigende plek met stemmen en drums die door de lege ruimte snijden.

Jameszoo (NL) dj-set Deze beatbakker is producer en DJ en draaide naast internationale grootheden in het binnen- en buitenland, zoals Kode9, Onra, Modeselektor, Dorian Concept en Jazzanova.

Lapalux (GB) Lapalux produceert ondefinieerbare, experimentele muzikale collages. Hij neemt je mee naar verrassende en explosieve sferen die zich bevinden in nog onontdekte, onaardse ruimten.

Night Works (GB) Night Works is voormalig Metronomy-bassist Gabriel Stebbing die nu als producer door het leven gaat. Zijn recent verschenen debuutalbum bevat een inventieve mix van relaxte electronica, R&B, disco en pop.

Palbomen (NL) dj-set Palmbomen zorgt voor een tropische ontsnapping van het alledaagse. Spookachtige zang en hypnotiserende synthesizers, geproduceerd door verlaten studio-apparatuur, creëren een atmosferisch geluid. Ergens tussen de 80′s italo en 60′s psychedelica.

Rats On Rafts (NL) dj-set De Rats dj’s brengen een mix van Nederlandse en buitenlandse Wave/Post-Punk met psychedelica, modern lo-fi en Reggae/dub.

Rotterdams Shuffle (NL) Het Shuffle DJ team laat al meer dan een jaar billen schudden en heupen wiegen. Een drie uur durende feestrit van back-to-back dansvloergeweld!

Sinkane (US) dj-set Deze Afro-futuristische funkverspreider draait geluiden vanuit het hele muziekuniversum. Zo zijn invloeden van zijn kleurrijke achtergrond te horen, waaronder zijn geboorteland Afrika en zijn samenwerking met Yeasayer.

S O H N (AT/GB) S O H N maakt chilled out dance, soulvol qua sfeer en zang. Zeer gelaagde, atmosferische songs met een vernuftig spel aan klikjes en klakjes.

St. Paul (NL) – Hang The DJ Het idee van Hang The DJ is eenvoudig. De beste indiepop. Van alle tijden. Tijdens Motel Mozaique in BIRD iets meer vanuit de groove. Maar die groove kan net zo goed uit de garage komen (Parquet Courts, Ty Segall) als uit een kastje (Toro Y Moi, Todd Terje).

Lees meer, kijk en luister!