Daan Roosegaarde tipt Motel Mozaique
Voor deze serie hebben we een aantal interessante mensen met uiteenlopende achtergronden bereid gevonden hun tips voor Motel Mozaique 2013 met ons te delen. Ontdek deze keer nieuwe acts door de aanbevelingen van interactief kunstenaar Daan Roosegaarde. Laat je verrassen!
“Motel Mozaique gaat voor mij om het hacken en het opnieuw beleven van de stad Rotterdam. Hierdoor gaat mijn voorkeur sterk uit naar twee onderdelen van het programma: de gidsentochten “Thuis in de Stad” en “De Zachte G-route”.
Gidsentocht: Zachte G-route
Wat: Bij deze route breng je een bezoek aan de G-spots van Rotterdam; de plekken in de stad die je zintuigen prikkelen. Tijdens deze tocht zal je Rotterdam voelen, ruiken, horen, zien en proeven als nooit te voren.
Waarom: “Plekken die de zintuigen prikkelen leveren vaak een heel spannende situatie. Ik ben benieuwd naar hoe Rotterdam voelt, ruikt, klinkt en proeft. De combinatie van het kille taaie beton en het prikkelen van de G-spots kan mooie ‘Techno-Poezie’ opleveren.”
Gidsentocht: Thuis in de stad
Wat: In deze tocht maken we de stad heel letterlijk ons thuis, door deze te transformeren tot woonkamer. Voelen wij ons thuis in Rotterdam?
Waarom: “Ik zie een interessante connectie in het transformeren van de stad in een letterlijk thuis. Hiermee wordt daadwerkelijk de stad gehackt en getransformeerd tot een complete nieuwe beleving van de stad. De soms kille stad wordt ineens een knus en vertrouwd landschap. Een interessante hack van het landschap die mijn verbeelding in ieder geval alvast goed triggert.”
Met projecten die varieren van mode tot architectuur creeert kunstenaar en innovator
Daan Roosegaarde (1979) slimme en sociale ontwerpen die instinctief reageren op geluid en beweging. Zijn opmerkelijke werk onderzoekt de dynamische relatie tussen architectuur, mensen en technologie. De designs zijn tastbare, high-tech omgevingen waarin de kijker en de ruimte een worden. Deze verbinding, die zich tussen ideologie en technologie bevindt, resulteert in wat Daan ’techno-poezie’ noemt.