fbpx

28/02/2020

€18 (inc. fee)

Maassilo

Maashaven Zuidzijde 1-2 Rotterdam

Doors open at 19:30
Starts at 20:30

Weval

Het geluid van Weval op hun wereldwijd bejubelde debuutplaat had een verbazingwekkende eigenschap: pop die zowel knalt op de dansvloer als tintelt over de koptelefoon. Het producersduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers kan de meest uiteenlopende invloeden – van mainstream pop tot aan freejazz – samensmelten tot elektronische muziek die vloeibaar, dwingend en stijlvol klinkt.

Op hun tweede langspeler The Weight omarmt Weval de spontaniteit van de begindagen. Weval is intussen uitgegroeid tot een geduchte live-act en de dynamiek tussen het spelen en het produceren werd alsmaar intenser. Organische geluiden als zang en drums worden vervormd en gevlochten tot spannende abstractie, warme synthdekens bouwen laag op laag tot haast orkestrale pracht.

Puntje bij paaltje: Weval blijft de grenzen onder eigen voorwaarden verleggen, naïef tastend naar nieuwe mogelijkheden, en op 14 februari in de Maassilo zullen ze wederom verbluffen en verleiden. Net als in 2017 met een ijzersterke en uitverkochte show op deze zelfde toffe plek, en natuurlijk op MOMO Festival 2018 en onlangs nog op Lowlands 2019!

Aanrader voor liefhebbers van Moderat, Trentemøller en Caribou!

Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m. Rotown en de Maassilo

Concert agenda