fbpx

27/10/2016

€20 (ex. fee)

Arminius

Museumpark 3, Rotterdam

Zaal open 20.00 uur
Aanvang 21.00 uur

Typhoon & Jef Neve

Hiphopgenie meets pianofenomeen

Alsof ze al die tijd buren waren maar het niet wisten van elkaar. Alsof iemand hen bewust uit elkaar heeft gehouden om de verrassing voor zichzelf te houden. Tot nu!

Typhoon, hiphop-genie, en Jef Neve, pianofenomeen, staken de landsgrenzen over en ontmoetten er elkaar voor het eerst. Bij een gelegenheid kruisten ze elkaar op het podium en zonder repetitie was het er ineens. Magie! Het publiek wreef zich de ogen uit, ‘zijn die twee nummers nu echt spontaan hier ontstaan? Serieus? Wel, graag meer van dat, veel meer!’

En zo geschiedde. Typhoon en Jef ontdekten elkaars muziek en werkten achter de schermen aan een live-voorstelling waar spoken-word en piano perfect samen gaan. Meer nog, ze versterken elkaar, dagen elkaar uit, doen elkaar uitbarsten van het lachen, maar maken vooral prachtige songs. Een unieke combinatie die niemand onberoerd laat!

Typhoon behoeft in Nederland eigenlijk geen introductie meer. Hij gooide afgelopen jaren hoge ogen met zijn doorbraakalbum Lobi Da Basi en is tevens een van de beste Nederlandse live-acts van het moment, dat bewees hij samen met zijn titanenband op nagenoeg alle podia in ons land en ook de grote festivals zoals North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop speelden ze plat. Typhoon’s werk is spannend. Grenzen vervagen en er ontstaan ongebruikelijke muzikale combinaties tussen bijvoorbeeld blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul.

Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van dit moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met Gabriel Rios en José James. In België staat hij dan ook zowel op grote jazz- als op popfestivals. Ook speelde hij zich in de kijker door het inspelen van de pianopartijen van de met Oscars bekroonde film The Artist. Na enkele platen met zijn trio, het sterke met José James gemaakte For All We Know (2010), en het met een octet gemaakte Sons of the New World (2013) verscheen eind 2014 dan eindelijk Neve’s eerste soloalbum getiteld One.

2015 was het jaar van BesteBuren, een jaar waarin de Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking gevierd worden, en duurzame toekomstplannen worden uitgezet. Het BesteBuren-jaar werd in februari 2015 geopend in LantarenVenster. Motel Mozaïque stelde een programma samen, multidisciplinair, met onverwachte samenwerkingen, ontmoetingen, en een rits spraakmakende gasten uit Nederland en Vlaanderen waaronder Jef Neve en Typhoon die daar voor het eerst samen op de planken stonden.

Facebook event

Concert agenda