fbpx

03/05/2018

€19,50 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.15 uur

Trixie Whitley

Support: St. Solaire

Trixie Whitley komt terug naar Rotterdam voor een soloconcert! Het is inmiddels ruim zes jaar geleden dat Trixie hier enkele keren in korte tijd optrad (North Sea Jazz, LantarenVenster, Rotown). Whitley (1987) kreeg als dochter van wijlen singer-songwriter Chris Whitley de muzikale kwaliteiten met de paplepel ingegoten. Ze leefde sinds haar vroege jeugd in diverse studio’s en tourbussen, pendelend tussen New York en geboortestad Gent, en werd in volledig in de muziek ondergedompeld.

Trixie’s eigen carrière kwam in 2010 in een stroomversnelling na toetreding tot Black Dub, de illustere supergroep van sterproducer en muzikant Daniel Lanois, met ook bassist Daryl Johnson en de befaamde jazzdrummer Brian Blade. Na enkele solo EP’s (ze werkte o.a. samen met Meshell Ndegeocello) bracht ze in 2013 haar langverwachte debuutalbum ‘Fourth Corner’ uit met behulp van producer Thomas Bartlett, die eerder samenwerkte met Antony & The Johnsons, Rufus Wainwright en The National. Dit debuut werd in 2015 opgevolgd met het prachtige album ‘Porta Bohemica’ en niet veel later verscheen ‘Sway’ (2016) met nog niet eerder uitgebrachte nummers en een aantal sterke live-opnamen.

Met haar fenomenale stem en natuurlijke charme balanceert de singer-songwriter ergens tussen gospel, bloedstollende soul en krassende blues. Het ene moment klein en breekbaar, om niet veel later uit te barsten in een rauwe euforie.

“Whitleys’ stem blijft er een uit de duizenden, maar het is vooral de combinatie tussen blues, pakkende soul en gitaarrock die als een stevig huis overeind blijft.”
– WrittenInMusic –

Voor liefhebbers van Joan As Police Woman, Cat Power, Sharon Van Etten

Support: St. Solaire 

Creatieve vonken kunnen op de meest onverwachte momenten overslaan. In 2014 trok songwriter Geert van Emden de studio van Jesse den Dulk in, met de intentie om een EP op te nemen. Dat liep nét even anders. De muzikale vonk sloeg over en samen begonnen zij met het schrijven van eigen liedjes. Ondertussen is de formatie uitgegroeid tot een eclectisch geheel met een volwassen sound. Eerder tourde de band met HAEVN langs uitverkochte zalen als Paradiso, Doornroosje & Tivoli. Ze deed mee aan Popronde en won de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017. Na het uitbrengen van twee singles is de band druk bezig met het schrijven van nieuw werk. Dit jaar wordt de debuut plaat verwacht.


» Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Rotown & Motel Mozaique Concerts. Kijk hier voor meer shows die wij door het jaar heen op verschillende locaties in Rotterdam organiseren.

 

 

Concert agenda