fbpx

12/07/2016

€ 17,50 (ex. servicekosten)

Rotown

Nieuwe Binnenweg 19, Rotterdam

Deuren open 20.00 uur
Aanvang 20.30 uur

Tortoise

& Go March (aftershow)

Let op! Dit concert is verplaatst van Annabel naar Rotown. Datum blijft gewoon hetzelfde en tickets blijven uiteraard geldig!

Tortoise kun je gerust een van de meest invloedrijke bands van de laatste 25 jaar noemen. De band uit Chicago wordt over het algemeen gezien als een van dé grondleggers van de postrock. Tortoise voert veel meer in hun schild: de groep smeert het canvas vol met elektronische muziek, dub, jazz en progressieve rock tot verbazingwekkende kruisbestuivingen. Het album ‘Millions Now Living Will Never Die’ is een absolute mijlpaal voor experimentele rock, terwijl opvolger ‘TNT’ jazz en rock op geheel onverwachte manieren verzoent. Tortoise bestaat uit een zootje muzikale ontdekkingsreizigers en vernieuwers, geniale gekken die bij iedere plaat een gigantische sprong in het duister wagen.

Ook ‘The Catastrophist’ – het eerste Tortoise-album in zeven jaar tijd – is geen uitzondering. Voor het eerst experimenteert Tortoise met zang. Georgia Hubley van Yo La Tengo is bijvoorbeeld te horen op het fraaie ‘Yonder Blue’. Tortoise laat zich tevens van hun speelse kant horen met een geslaagde cover van David Essex’s ‘Rock On’. Eens te meer bewijst deze band dat instrumentale muziek niet per se hoeft te voldoen aan een stoïcijns totaalconcept, maar juist een vrije ruimte kan zijn voor zowel het gejaagde experiment als beknopte popliedjes. Verwacht vanavond in Annabel een wonderbaarlijk optreden die alle verwachtingen als een zeepbel uit elkaar spat.

De veelbelovende Belgische act Go March verzorgt na het optreden van Tortoise een aftershow vol hypnotiserende electro/krautrock-instrumentals. Het trio, bestaande uit leden van Broken Glass Heroes, Intergalactic Lovers en Manngold de Cobre, werd onlangs dolenthousiast onthaald door onder andere OOR, BBC6 en Uncut.

Op het indrukwekkende gelijknamige debuut combineert Go March de balsturige kauwgomballengekte van Battles, de sexy, mysterieuze spanningsvelden van Suuns en de slepende, melodische postrock van Mogwai. Een geweldige liveband dus, waarvan je een broeierige en dansbare set bezaaid met bijzondere wendingen en kosmische apotheosen kunt verwachten.

Tickets zijn nog uitsluitend verkrijgbaar via Rotown

Concert agenda