fbpx

26/05/2014

€ 44,- (ex. servicekosten)

de Doelen

Grote zaal - geplaceerd

Zaal open 19.00
Aanvang programma 20.15

Tori Amos

Onlangs werd aangekondigd dat de Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Tori Amos naar Nederland komt voor een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. Deze show was binnen een dag uitverkocht. Vanwege de enorme belangstelling en de aanhoudende vraag naar kaarten is besloten om een extra concert toe te voegen aan haar tournee. Op 26 mei 2014 geeft Tori Amos een extra show in de Doelen te Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.dedoelen.nl en de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland. Voor dit concert zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar.

In oktober 2012 was Tori Amos voor het laatst in Nederland. Ook toen was zij te zien in (een uitverkocht) de Doelen, dit ter gelegenheid van haar destijds verschenen album ‘Gold Dust’, dat zij in samenwerking met het Metropole Orkest uitvoerde.

Tori Amos debuteerde in 1992 met het album ‘Little Earthquakes’. Vanaf het begin viel ze op vanwege haar volstrekt unieke geluid, haar bijzondere pianospel en poëtische teksten. Gedurende haar carrière schuwt Amos de uitdaging om te experimenteren met verschillende muziekstijlen niet. Baroc, elektronisch en klassiek georiënteerde albums wisselen elkaar af. Desondanks weet Amos altijd haar muzikale integriteit te bewaren en haar kenmerkende geluid vast te houden.

Inmiddels heeft Tori Amos in totaal 13 albums uitgebracht, die door critici stuk voor stuk als ware kunstwerken worden beschouwd. In het voorjaar van 2014 verschijnt het 14e studio-album getiteld ‘Unrepentant Geraldines’.

De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen anders dan via de website van de Doelen of de voor de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

dedoelen.nl en ticketmaster.nl

 

Concert agenda