fbpx

28/02/2016

vanaf €21 t/m €32 (ex. servicekosten)

de Doelen

Grote zaal - uitsluitend zitplaatsen, geplaceerd

Aanvang 20.15 uur

Tindersticks

& Christine Ott

De Britse band Tindersticks keert begin 2016 terug naar Rotterdam. Op zondag 28 februari presenteren Motel Mozaique en Rotown de groep rondom frontman Stuart A. Staples in de Doelen. De show valt samen met de release van het ijzersterke nieuw album The Waiting Room. In 2012 was Tindersticks voor het laatst in Rotterdam te zien, in bloedvorm, in een volgepakte maar muisstille Rotterdamse Schouwburg. Voor dit concert in de grote zaal van de Doelen zijn enkel zitplaatsen (geplaceerd) beschikbaar. Hoe eerder je je kaartjes koopt des te betere plekken heb je!

Tindersticks

In 1993 debuteert Tindersticks met het gelijknamige album, dat meteen lovend wordt ontvangen. Sindsdien brengt de band elke twee jaar een nieuw album uit. ‘The Something Rain’ uit 2012 is het laatste officiële studioalbum. In oktober 2013 verscheen een verzamel CD getiteld ‘Across Six Leap Years’, een speciale uitgave met daarop tien opnieuw opgenomen tracks afkomstig van hun back catalogus dat wordt uitgebracht ter viering van hun twintigjarige jubileum.

Tindersticks kenmerkt zich door een uiterst karaktervol geluid. Enerzijds dankzij de opvallende bariton stem van frontman Stuart Staples waardoor de literaire teksten op zwoele wijze worden voorgedragen. En anderzijds door de melancholische, meeslepende en aangrijpende muzikale uitvoering van het geheel. De muziek huisvest veel dramatiek, maar is tegelijk erg sfeervol en toegankelijk. Kamermuziek meets popmuziek.

Tickets vanaf €21 t/m €32 (ex. servicekosten) zijn nu verkrijgbaar via de Doelen en Ticketmaster

Facebook event

 

Concert agenda