fbpx

23/05/2015

a € 21,- (ex. servicekosten)

Maassilo

Rotterdam

Zaal open 20.00
Aanvang Tinariwen 21.00

Tinariwen

Op zaterdag 23 mei 2015 presenteren Motel Mozaique, BIRD en Rotown de Afrikaanse woestijnbluesband Tinariwen in de Rotterdamse Maassilo. In 2012 ontving de groep Toearegmuzikanten een Grammy Award in de categorie ‘Best World Music Album’ voor hun album Tassili. Op hun nieuwste plaat Emmaar (2014) maakt Tinariwen bezwerende Malinese blues en rock, maar ook met invloeden uit de psychedelische muziek en de rootsrock. De kaartverkoop voor dit concert is per direct gestart, tickets zijn verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van BIRD en Rotown.

Tinariwen

Tinariwen is een groep Toearegmuzikanten, gevormd begin jaren ’80 – verbannen uit Mali – in een Libisch vluchtelingenkamp. Hun hypnotiserende woestijnblues is even zalvend als bezwerend: elektrische gitaren, bas en percussie stuwen de nummers voort, vaak samen gezongen, in een onophoudelijke drive. Daarmee creëert de groep z’n herkenbare sound waar een geweldige kracht van uit gaat. Tinariwen zette in 2002 de Afrikaanse woestijnrock op de kaart met het album The Radio Tisdas Sessions, dat na heel veel mooie verhalen langzaam maar zeker het Europese vasteland wist te bereiken. Sindsdien tourt het gezelschap de hele wereld over.

Nieuw album Emmaar

Tinariwen houdt ervan om hun albums in de woestijn op te nemen, maar door de onstabiele politieke toestand in hun thuisland Mali werd er voor hun zesde album Emmaar uitgeweken naar de Verenigde Staten. In de Mojave woestijn bij Joshua Tree Park, waar ze versterking kregen van een aantal Amerikaanse muzikanten als Red Hot Chili Peppers-gitarist Josh Klinghoffer, Matt Sweeney van rockband Chavez en hiphoppoëet Saul Williams, namen zij het nieuwe album op.

Emmaar staat vol met gitaarwerk dat invloeden uit de Mali blues vermengt met invloeden uit de psychedelische rootsmuziek uit de jaren 70. Het is bezwerende muziek die een hallucinerende werking krijgt door de bijzondere percussie en de Afrikaanse, vaak meerstemmige, zang op de plaat. Emmaar werd opnieuw lovend onthaald, onder meer in De Standaard **** en Pitchfork (8.1).

Tickets a € 21,- (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via BIRD en Rotown

Facebook event

 

Concert agenda