fbpx

07/05/2017

€19 (ex. fee)

Maassilo

Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 19.15 uur

Thee Oh Sees

Supports: zZz, Harry Merry, JC Thomaz & The Missing Slippers, Korfbal, Charlie & The Lesbians

Het tijdschema is bekend! 

Het aantal garagerockbands heeft zich dit decennium in moordend tempo vermenigvuldigd. Er is in die tijd slechts één band aan de top van de voedselketen gebleven. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Thee Oh Sees. De shows van oerrocker John Dwyer en zijn kornuiten worden alleen maar grotesker, luider en energieker.

Met slechts dat soort superlatieven blijf je niet eenzaam aan de top hangen. Ondanks het feit dat Thee Oh Sees ieder jaar bizar veel shows spelen, blijft de band consequent een of meerdere platen per jaar uitpoepen. Nóg verbazingwekkender is hoe productiviteit en vernieuwingsdrang elkaar nooit belemmeren in de band: krautrock, psychedelische rock, folk, jazz en zelfs klassiek behoren tot het DNA van Thee Oh Sees.

Vijf jaar na dat legendarische optreden op Metropolis halen we Thee Oh Sees terug naar Rotterdam, tussen de betonnen muren van de Maassilo. Een beter scenario kunnen wij zelf niet bedenken. Vandaar dat we het nóg beter maken met een rits kekke support-acts bij deze exclusieve clubshow (zie onder).

Support-acts

Het Amsterdamse zZz is al meer dan een decennium lang een van de meest grensoverschrijdende en opwindende bands die ons land rijk is. Het duo heeft iedere soort zaal en situatie wel eens een keer gezien: grote festivals, donkere kraakpanden, clubs en zelfs catwalks. De winkel van Schinkel en Ottenheim heeft een breed assortiment aan stijlen: evengoed ontlenend aan The Doors als Neu! of de missing link tussen Suicide en de moderne psychstromingen. Een Juggernaut van een band.

JC Thomaz  & The Missing Slippers houdt van licht ontvlambare garagerock met een bluesy randje. Voorman Fabio Thomaz is zo’n charismatisch figuur bij wie de rock & roll allures van nature afdruipen. Met een driehoeksverhouding tussen Florian Veenhuis (ex-Rats on Rafts), Bart Hoogvliet (Smudged Toads) en Aswin van As (ex-Afterveins) beschikt de band over een tot de tanden gewapende ritmesectie.

De afgelopen maanden hebben Charlie en zijn Lesbians de popzalen resoluut met de grond gelijk gemaakt. Dat is niet zo gek met een podiumbeest van het kaliber Charlie Hoeben; de zanger bestormt ieder publiek als een op hol geslagen stier in Pamplona. De bijzondere combi van spijkerharde protopunk en nerveuze lo-fi pop maakt Charlie & The Lesbians een van de meest onberekenbare en gevaarlijke bands uit de lage landen. Ook de Maassilo is niet veilig.

Met een schatkist aan killer riffs en onbeteugeld spelplezier is Korfbal misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland. Dit verbond tussen leden van Creepy Karpis, The Homesick en Yuko Yuko heeft alleen maar voltreffers tot haar beschikking. Wie dit jaar bij het Zadelpijn Festival in De Gym was tijdens Eurosonic kan dat beamen.

Harry Merry is een iconische Rotterdammer. Gehuld in zijn gepatenteerde matrozenpak tovert hij de meest wonderbaarlijke popmuziek uit zijn Roland-keyboard. Dat popelement is nadrukkelijk aanwezig in zijn oeuvre, maar Harry Merry is net zo goed verzot op klassieke muziek, soundtracks en obscure shit. Wereldvreemd, en tegelijkertijd bekend over de hele wereld. Ariel Pink is fan.

Partners

Dit concert / mini-festival wordt georganiseerd i.s.m. Cloudhead, De Fitboys, Junkyard, Metropolis Festival, Motel Mozaique Concerts, Rock ’n Roll Highschool, Roodkapje, Rotterdam Riot, Rotown, Stagnation, The Daily Indie & WORM

Concert agenda