fbpx

23/06/2018

€36,50 (inc. fee)

Maassilo

Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.45 uur (aangepaste tijd!)

The Jesus and Mary Chain

Enige Nederlandse show!

Tickets zijn alleen nog via Rotown verkrijgbaar!

Halleluja! De legendarische The Jesus and Mary Chain komt ein-de-lijk weer naar Rotterdam! De Schotten zijn bijna 35 jaar lang een van de invloedrijkste gitaarbands van het Noordelijk halfrond. Kenmerkend zijn de schurende gitaren, die klinken alsof ze door een versnipperaar vernietigd worden in een industrieel pand. Onder dat machinale fuzzgeweld schuilen echter honingzoete popmelodieën die blijven plakken als een suikerspin.

Damage And Joy – net als het baanbrekende Psychocandy – is dan ook een passende titel om The Jesus and Mary Chain aan een nieuwe generatie te introduceren. Het comebackalbum uit 2017 bevat gastbijdragen van Isobel Campbell en Sky Ferreira en is geproduceerd door Youth (bassist Killing Joke). Een hele hoop nieuwe bands zijn in de tussentijd schatplichtig aan The Jesus and Mary Chain; we noemen voor het gemak even Girl Band, Ulrika Spacek, Preoccupations en Iceage.

De band rondom de gebroeders William en Jim Reid klinkt tegenwoordig vitaler dan ooit: de ruzie is bijgelegd, maar de spanning blijft om te snijden. In de Rotterdamse Maassilo treffen we een The Jesus and Mary Chain in optima forma!

Voor liefhebbers van My Bloody Valentine, Echo and The Bunnymen, Joy Division

» Dit concert wordt georganiseerd door Rotown & Motel Mozaique Concerts. Kijk hier voor meer shows die wij door het jaar heen op verschillende locaties in Rotterdam organiseren.

 

 

Concert agenda