fbpx

13/11/2016

€26 (ex. fee)

Rotterdamse Schouwburg

Schouwburgplein 25, Rotterdam

Zaal open 20.00 uur
Aanvang 20.30 uur

The Cinematic Orchestra

& Joep Beving

Op zondag 13 november 2016 presenteren Motel Mozaique Concerts, Rotown en BIRD The Cinematic Orchestra in de Rotterdamse Schouwburg. De neoklassieke pianist Joep Beving verzorgt de support-act. In de grote zaal van de schouwburg kun je zowel zitten als staan.

Als je het aan Jason Swinscoe, boegbeeld van The Cinematic Orchestra, vraagt is er geen onderscheid te maken tussen jazz, neo-klassiek, soul, hip hop, post-rock, easy listening, sample-pop en elektronica. “Het is geen dubstep, het is geen jungle, het is geen hiphop. Dat zijn allemaal maar termen. Als ik muziek schrijf, denk ik aan verhalen en beelden,” zei Swinscoe een jaar geleden in een interview met 3voor12. Eenvoudiger dan dat kan je het niet uitleggen.

Woorden schieten namelijk behoorlijk tekort zodra je de adembenemende muziek van The Cinematic Orchestra goed laat bezinken. Het beginpunt zit vrijwel altijd bij wat verzamelde samples en een stoffige doos vinyl, rudimentaire producties die Swinscoe onderwerpt aan een steeds roulerende ensemble van topmuzikanten. Al twintig jaar zorgt deze werkwijze dat The Cinematic Orchestra een uniek vlaggenschip is voor het toonaangevende Ninja Tune label. Van opzwepende improv-jazz tot aan sluimerende ambient, alles maakt bij The Cinematic Orchestra deel uit van het louter indrukwekkende totaalplaatje. Zeker een must voor liefhebbers van Radiohead, Lamb, Patrick Watson en Hauschka.

In alle stilte maakte de neoklassieke pianist Joep Beving kleine minimale composities. Hij nam ze thuis op, zette ze op Spotify en voor hij er erg in had, hadden miljoenen mensen de stream beluisterd en kreeg Beving laaiende reacties van fans uit de hele wereld en was het fenomeen op televisie te zien in DWDD. Inmiddels is de Spotify teller voorbij de 7 miljoen en rolde het Beving balletje door langs uitverkochte shows in het Concertgebouw, Grasnapolsky, campagnes voor Chanel en Versace, de New York Fashion Week en ga zo maar door. Beving’s muziek is sfeervol, meeslepend, bedwelmend, kwetsbaar, romantisch en ontroerend. Voor fans van o.a. Ólafur Arnalds, Nils Frahm en Peter Broderick.

Concert agenda