fbpx

18/11/2015

€ 15 (vvk) / € 18 (aan de deur) CJP: € 12 (vvk) / € 15 (aan de deur)

BIRD Rotterdam

Deuren open 20.00
Aanvang 20.30

TaxiWars

feat. Tom Barman & Robin Verheyen

Twee grote namen uit de Belgische muziek steken de koppen bij elkaar. Tom Barman (dEUS) behoeft in Nederland nauwelijks uitleg. Dat geldt misschien wel voor saxofonist Robin Verheyen, hoewel hij door onze Zuiderburen wordt beschouwd als het wonderkind van de Belgische jazz. Samen met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre vormen zij nu de eigenzinnige jazzband TaxiWars.

Het verbaast ons niet dat Tom Barman nu ook in een jazzband opduikt. Niet alleen is hij zelf een groot jazzliefhebber, ook bij dEUS werden al meermaals echo’s en invloeden van jazz waargenomen, met name op de albums Worst Case Scenario en In A Bar, Under The Sea.

TaxiWars is het resultaat van een dwarse en intensieve samenwerking tussen Barman en Verheyen. Een clash van losse ideeën en jams vonden hun weg tot wat TaxiWars geworden is. JazzNotJazz, Spoken Word, Songs, Rap, Parlando, you name it. Come again, Blakey vs Gainsbourg? MC 900 ft Jesus meets Miles?

“TaxiWars brengt niet het soort jazz om bij de open haard te gaan zitten met een whisky; of toch niet de gehele tijd. Verheyen en Barman willen je vooral het soort jachtige jazz brengen, die je in nachtclubs de benen van onder je lijf doet zwieren.” (DaMusic)

Tickets zijn hier verkrijgbaar

Facebook event

 

Concert agenda