fbpx

14/11/2019

€17 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Doors open at 19:30
Program starts at 20:15

TaxiWars

Support: Hi Hawaii

Het jazzvirus heeft Tom Barman – zanger van de Belgische rockband dEUS – goed te pakken. Met TaxiWars speelt hij stuwende jazz met een punky punch. Het is geen nieuwe passie, want al in 1996 verwerkte Barman een Mingus-sample in het dEUS-nummer Theme From Turnpike.

Ook stelde hij enkele compilaties samen uit de Blue Note- en Impulse-catalogi. Het kwam dus niet als een totale verrassing toen Tom in 2014 TaxiWars oprichtte samen met landgenoot Robin Verheyen, een begenadigd saxofonist die al zo’n tien jaar in New York woont en speelde met artiesten als Marc Copland, Ravi Coltrane, Narcissus Quartet, Gary Peacock en Joey Baron.

Bassist Nicolas Thys was een steunpilaar in de Belgische en Nederlandse jazzscenes voordat hij in speelde met legendes als Lee Konitz, Mal Waldron, Toots Thielemans en Zap Mama. Drummer Antoine Pierre studeerde aan de New York School of Jazz in New York, en toert o.a. met de Belgische gitaarlegende Philip Catherine. TaxiWars is een intensieve samenwerking tussen Barman, Verheyen, Thys en Pierre, en levert een mix op van lyriek, poëzie en jazz met rockintensiteit. Dit is een band met een diepe kennis van de geschiedenis van de jazzmuziek en een liefde voor de drijvende jazz van de vroege jaren zestig op het label Impulse!

Drie jaar sinds het veelgeprezen album Fever komt er nu een nieuwe aan: Artificial Horizon wordt in september uitgebracht. De single Sharp Practice is alvast een aanstekelijke voorbode met diep impulsieve, energieke groove die jazz met hiphopbeats uit de late jaren tachtig bestookt.

Bezetting:
Tom Barman – zang
Robin Verheyen – tenorsax
Nicolas Thys – bas
Antoine Pierre – drums

Support: Hi Hawaii
Het Brusselse ExperimentalFizzPopExplosion-duo Hi Hawaii (Jens Bouttery en Lennart Heyndels) is als een flipperkast: het schiet heen en weer tussen speelse funk en jazz! Plus je wordt er op zeker vrolijk van.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster i.s.m. Motel Mozaique Concerts

Concert agenda