fbpx

10/11/2016

€17 (ex. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Zaal open 20.15 uur
Aanvang 20.30 uur

TaxiWars

& Echo Beatty

Voel het. Het kleverige kunstleer van de achterbank. Ruik het. Een vleugje alcohol, gemengd met de geur van de bestuurder. Je kunt het bijna proeven: de angst om bedrogen te worden, de terreur van een crash op hoge snelheid, de belofte van opwinding net om de hoek. Taxiritten zijn dat alles.

Tom Barman houdt ervan. “Het is een korte reis binnen vier deuren,” zegt hij. “Het is kosmopolitisch. Het is de kick van niet precies weten waar je naartoe gaat. Het maakt deel uit van de kunst van het leven ver van huis.” Klinkt als een definitie van jazz, als die er ooit was.

TaxiWars is energiek en gevoelig, trots en ambitieus, en kent een punk-instelling die de band onderscheidt van de reguliere jazzscene, allemaal dankzij de pittige, melodische lijnen van de Belgische saxofonist Robin Verheyen en de beklijvende teksten van dEUS frontman Tom Barman. Een dwingende beat, een snijdende sax, fluisterende schuurpapieren zang met een donker, sensueel gevoel. TaxiWars is scherp en ruig, met een mix van spoken word, parlando, JazzNotJazz, Serge Gainsbourg en Art Blakey.

Zanger Tom Barman is sinds 1994 frontman van de indie-band dEUS, waarmee hij meer dan een miljoen albums verkocht. Hij regisseerde de film Any Way the Wind Blows (2003), en bracht twee veelgeprezen jazzcompilaties uit: That’s Blue + Painters Talking (Blue Note, 2006) en Living on Impulse (Impulse!, 2012).

Saxofonist Robin Verheyen verhuisde negen jaar geleden naar New York, alwaar hij een reputatie opbouwde als een van de grote jonge talenten in de werelden van jazz en klassiek. Hij bracht twee albums uit met het Robin Verheyen NY Quartet, en trad op met o.a. Marc Copland, Ravi Coltrane, Narcissus, Gary Peacock en Joey Baron.

Barman en Verheyen blazen nieuw leven in jazz en poëzie met dampende songs. Op 7 oktober komt het tweede album ‘Fever’ (luister hieronder) van TaxiWars uit op Universal Jazz International. De band presenteert haar nieuwe album op 10 november ’16 in LantarenVenster i.s.m. MM Concerts.

Bezetting
Tom Barman – zang
Robin Verheyen – tenorsax
Nicolas Thys – bas
Antoine Pierre – drums

foto credits: Kris Dewitte

Concert agenda