fbpx

28/02/2019

€20,50 (inc. fee)

Annabel

Schiestraat 20, Rotterdam

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

Tamino

Support: The Visual

Laatste 10 kaarten alleen nog verkrijgbaar via rotown.nl!

Met zijn weemoedige, duistere muziek werd Tamino begin 2018 door NRC tot dé nieuwe belofte uitgeroepen.

De Vlaams-Egyptische singer/songwriter stond met enkel een EP al op Rock Werchter, Pukkelpop, Eurosonic, Motel Mozaïque en verkocht de Ancienne Belgique meerdere keren uit. In oktober verscheen dan eindelijk zijn langverwachte debuutalbum ‘Amir’ en begin 2019 keert Tamino terug in Rotterdam.

Tamino heeft nu al nauwelijks introductie nodig. De muzikale wortels van dit 21-jarige megatalent– zoon van Egyptische vader en Belgische moeder – reiken diep en ver. Van Jeff Buckley tot aan de Oum Kulthum, van Serge Gainsbourg tot aan Edith Piaf, en zo kun je eeuwig doorgaan.

Van hartstochtelijke, wonderschone ballades, stijlvolle pop tot aan het gedurfde experiment, Tamino beheerst het allemaal. Geen wonder dat zelfs Colin Greenwood, bassist van Radiohead, met hem wilde werken aan een nieuwe versie van ‘Indigo Night’. Na lang smachten, dankzij sterke singles als ‘Habibi’ en ‘Cigar’ en optredens op Motel Mozaique Festival, Metropolis en Stille Nacht, verscheen eind 2018 zijn debuutalbum ‘Amir’.

Voor liefhebbers van Jeff Buckley, Balthazar, Radiohead

Support: The Visual

The Visual vertolkt liedjes die net zo scherp berusten op sfeer en stilte als een fraaie melodie, waarbij de expressieve stem van songwriter Anna van Rij het absolute aandachtspunt vormt. Op vloeibare wijze schakelt ze van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber. Past perfect bij Tamino dus!

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster & Annabel

Ontdek Rotterdam

Voor of na dit concert Rotterdam ontdekken? Op het nieuwe Motel Mozaique platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden. Deze site toont de stad door de ogen van Motel Mozaique en door die van iconische bewoners. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels.

Bezoek Our City Is Your City

 

Concert agenda