fbpx

05/06/2014

€17 (ex. servicekosten)

LantarenVenster

zaal open 20.00
aanvang 20.30

Spinvis

Ik wil alleen maar meer Spinvis zien en horen schreef Gijsbert Kamer van de Volkskrant na het verschijnen van Spinvis album ’tot ziens, Justine Keller’ eind 2011. Dat geldt na optredens in een nagenoeg uitverkochte Rotterdamse Schouwburg en in de haven tijdens Fabrique Mozaique ook nog steeds voor ons.

Nu is Spinvis begin juni een week in Rotterdam aan het repeteren voor zijn nieuwe theatervoorstelling (de dansopera ‘Kintsukuroi’ die 13 juni op Oerol in première gaat) dus hebben wij de voormalig Popprijswinnaar en zijn band uitgenodigd voor een optreden in LantarenVenster. Een ‘gewoon’ concert, met liedjes van zijn zeer gewaardeerde albums ‘Spinvis’, ‘Dagen van Gras, Dagen van Stro’ en ’tot ziens, Justine Keller’. En misschien hoor je wel nieuw materiaal!

De kaartverkoop voor Spinvis op donderdag 5 juni in LantarenVenster is direct gestart. Tickets a 17 euro zijn verkrijgbaar via Motel Mozaique en LantarenVenster.

Spinvis
Spinvis ontwikkelde zich in korte tijd van een mysterieuze geluidsknutselaar op een zolderkamertje in Nieuwegein tot een zelfverzekerde bandleider. Spinvis ontving de Popprijs 2006, voor de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek dat jaar. Tussen Dagen van Gras, Dagen van Stro (2005) en tot ziens, Justine Keller (2011) heeft Spinvis zich onder andere bezig gehouden met filmmuziek, diverse theatertours, en projecten in Nederland en België waaronder zijproject Dorléac, een band samen met ex-Hooverphonic-zangers Geike Arnaert.

tot ziens, Justine Keller in de pers

“Razendknappe muziek en zeldzaam mooie teksten” (Volkskrant)

“Een album zo sterk dat het in 8mm-beelden door het hoofd loopt bij beluistering” (NU)

“Het derde meesterwerk op rij” (Parool)

“De verwondering en de brokken in de keel slaan bij het zorgvuldig beluisteren van tot ziens, Justine Keller weer net zo hard toe zoals toen Spinvis’ titelloze debuut van alweer ruim tien jaar geleden in het hart sloten. Dit dankzij de combinatie van bloedmooie liedjes en uitzonderlijk mooie Nederlandse tekstregels die op hetzelfde moment qua betekenis net zo glashelder als troebel kunnen zijn. Dit kan in Nederland alleen Spinvis, zo bewijst hij nog eens op dit album, dat niets minder dan een meesterwerk is. Tot ziens, Justine Keller is buiten elke categorie.” (Kicking The Habit)

 

Concert agenda