fbpx

19/06/2022

€27 (inc. fee)

Theater Rotterdam (nieuwe locatie!)

Schouwburgplein 25

Zaal open 19:30
Aanvang 20:30

Spinvis

Update 22 december – Goed nieuws, we hebben een nieuwe datum gevonden voor het concert van Spinvis in Theater Rotterdam: zondag 19 juni 2022. Tickets van de eerdere data blijven uiteraard geldig voor deze show. Kaartkopers worden per mail ingelicht. De show was overigens uitverkocht, maar door de verplaatsing zijn er weer enkele tickets vrijgekomen, deze zijn nu beschikbaar via Ticketmaster.

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze?

Erik de Jong zijn plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in de pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet bepaalde zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is net als een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken.

Dit concert in Theater Rotterdam wordt gepresenteerd door MOMO Concerts, Rotown, LantarenVenster & BIRD en heeft zowel staan- als zitplaatsen

TIP! Zie ook onze concerten van Eefje de Visser en Meetsysteem

Concert agenda