fbpx

19/06/2022

€27 (inc. fee)

Theater Rotterdam

Schouwburgplein 25

Zaal open 19:30
Aanvang 20:30

Spinvis

Tickets van de eerdere data van dit verplaatste concert blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers zijn hierover per mail ingelicht. 

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze?

Erik de Jong zijn plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in de pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet bepaalde zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is net als een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken.

Dit concert in Theater Rotterdam wordt gepresenteerd door MOMO Concerts, Rotown, LantarenVenster & BIRD en heeft zowel staan- als zitplaatsen

Concert agenda