fbpx

08/05/2021

€27 (inc. fee)

De Doelen Rotterdam

Seated & coronaproof

MATINEE: Deuren open 14:00 | Aanvang 15:00
AVONDSHOW: Deuren open 19:00 | Aanvang 20:00

Spinvis

MATINEE + AVONDSHOW

Helaas moet Spinvis zijn volledige tour verplaatsen door de aangescherpte Corona maatregelen die voorlopig nog wel gelden. We hebben gelukkig wel al een nieuwe datum voor de matinee- en avondshow van Spinvis in de Doelen weten te prikken: zaterdag 8 mei 2021. Tickets voor de twee concerten blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum, kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht door de Doelen.

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze?

Erik de Jong zijn plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in de pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet bepaalde zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is net als een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken. Als we de vogeltjes mogen geloven lonkt er dit jaar weer nieuw werk over de horizon. Spinvis zal vandaag met band twee shows spelen in De Doelen: eentje in de middag en eentje in de avond. Niet missen dus!

Dit concert wordt gepresenteerd door MOMO Concerts, Rotown, LantarenVenster, BIRD & De Doelen en heeft alleen zitplaatsen

Concert agenda