fbpx

19/04/2018

€19 (inc. fee)

Theater Rotterdam

Locatie: Schouwburg (Schouwburgplein 25)

Doors 18.00 uur
Starts 19.00 uur

SOHN

MOMO Festival Opening Night with SOHN, Ivo Dimchev, ISLAND & more

Het concert van SOHN maakt onderdeel uit van de openingsavond van Motel Mozaique Festival 2018. Tickets voor SOHN – ook van de oorspronkelijk datum in de Maassilo – geven toegang tot het volledige programma van deze eerste festivalavond met ook Ivo Dimchev, ISLAND en Wunderbaum. Meer informatie over Festival MOMO18

TIMETABLE

18.00  doors
19.00  Nino From The Woods & Nico van Meurs (main room)
20.00  Ivo Dimchev (main room)
21.00  ISLAND (small room)
21.00  Charlie & The Lesbians (hall)
21.00  Nino From The Woods & Nico van Meurs
22.00  SOHN (main room)
23.30  Nino From The Woods & Nico van Meurs (hall)

Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante Tremors, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met liedjes als ‘Artifice’ en ‘The Wheel’ vangt de in Oostenrijk wonende Brit een prachtige sound van onderkoelde drummachines en analoge synths, soms bijna geometrisch qua karakter.

Dat staat in schril contrast met Taylor’s expressieve stemgeluid. SOHN mag zich samen met James Blake en Mount Kimbie rekenen onder ‘de moderne 21e eeuwse songwriter’, een manusje van alles die zijn muziek zelf produceert, inspeelt en uitvoert, en daarbij de nieuwste technologische middelen inzet.

Het nieuwste album RENNEN trekt de sound van SOHN wat breder en extremer uiteen dan voorganger ‘Tremors’. Het zware industriële ‘Hard Liquor’ toont schimmen van gospel, terwijl een track als ‘Primary’ juist ambient en onderhuids klinkt als Caribou. De titelsong is een experimentele pianosong die zo uit de pen van Radiohead had kunnen komen. SOHN kiest voor de spannende en onvoorspelbare richting en dat gaat zonder twijfel smullen worden vanavond!

Voor liefhebbers van James Blake, Mount Kimbie, Moderat, Caribou

» Dit concert wordt georganiseerd door BIRD, Rotown & Motel Mozaique Concerts. Kijk hier voor meer shows die wij door het jaar heen op verschillende locaties in Rotterdam organiseren.

 

 

 

Concert agenda