19/04/2018

€19 (inc. fee)

Theater Rotterdam

Locatie: Schouwburg (Schouwburgplein 25)

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

SOHN

Wegens onvoorziene omstandigheden moet de volledige tour van SOHN worden verplaatst. Dit geldt dus ook voor de geplande show in de Maassilo op 18 november 2017. De nieuwe datum is donderdag 19 april 2018 en nieuwe locatie is Theater Rotterdam (Schouwburg). Lees meer

Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante Tremors, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met liedjes als Artifice en The Wheel vangt de in Oostenrijk wonende Brit een prachtige sound van onderkoelde drummachines en analoge synths, soms bijna geometrisch qua karakter.

Dat staat in schril contrast met Taylor’s expressieve stemgeluid. SOHN mag zich samen met James Blake en Mount Kimbie rekenen onder ‘de moderne 21e eeuwse songwriter’, een manusje van alles die zijn muziek zelf produceert, inspeelt en uitvoert, en daarbij de nieuwste technologische middelen inzet.

Het nieuwste album RENNEN trekt de sound van SOHN wat breder en extremer uiteen dan voorganger Tremors. Het zware industriële Hard Liquor toont schimmen van gospel, terwijl een track als Primary juist ambient en onderhuids klinkt als Caribou. De titelsong is een experimentele pianosong die zo uit de pen van Radiohead had kunnen komen. SOHN kiest voor de spannende en onvoorspelbare richting en dat gaat zonder twijfel smullen worden vanavond in Theater Rotterdam (locatie: Schouwburg).

“‘Rennen’ is een zevenmijlsstap voorwaarts na ‘Tremors’. Alles wat nog voorzichtigjes en aarzelend was aan die plaat, is hier pure trefzekerheid geworden.” **** (Humo)

Concert agenda