fbpx

30/04/2015

€ 40 (ex. servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal - vrij staan / zitten

Zaal open 20.00
Aanvang programma 21.00

Snarky Puppy & Metropole Orkest

Album release 'Sylva'

Vorig jaar lieten Snarky Puppy en het Metropole Orkest het Energiehuis in Dordrecht op zijn grondvesten schudden. Er werden vier concerten gegeven die samen het materiaal vormen voor de nieuwe album/ dvd ‘Sylva’. Sleutel tot succes was de chemie tussen beide bandleiders, Michael League en Jules Buckley. Het is deze heren gelukt om de ensembles samen te laten smelten tot een krachtig muzikaal geheel. Funk, rock, cinematic en jazz, alle stijlen komen voorbij met glansrollen voor solisten uit alle secties! In samenwerking met Good Music Company vinden in de Rotterdamse Schouwburg de eerste twee release concerten van dit nieuwe album van Snarky Puppy & Het Metropole Orkest plaats, en wel op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015. 

Snarky Puppy

Lang waren deze Amerikanen het best bewaarde geheim in de New Yorkse jazz/funk underground. Maar binnen twee jaar en na het winnen van een prestigieuze Grammy in 2014 moet letterlijk de hele wereld eraan geloven. Snarky Puppy is een fenomeen op het gebied van jazz, funk en poprock, en wordt alom geprezen om hun enorme live reputatie. Geleid door Michael League experimenteert de band met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock en jazz tot de vaste ingrediënten behoren. Een concert van het innovatieve ensemble uit Brooklyn zit vol energie en muzikale innovatie. Toch blijft Snarky Puppy altijd toegankelijk en prikkelend. Een combinatie van kwaliteiten dat Nederland afgelopen twee jaar -uit het niets- op z’n kop zette met uitverkochte shows en spetterende optredens op o.a. het North Sea Jazz Festival.

De band heeft een warme band met Nederland. Het bracht Snarky Puppy ertoe om vorig jaar een uniek album/dvd op te nemen in de creatieve thuishaven van Kyteman, Kytopia Utrecht: het album ‘We Like It Here’. Niet lang daarna voegde de groep hier nog een dimensie toe door in het Energiehuis in Dordrecht een album/dvd op te nemen met het befaamde en Grammy winnende Metropole Orkest. Het album heet ‘Sylva’ en komt in april 2015 uit op het vermaarde label Impuls! Records.

“God, wat zijn deze Amerikanen goed” – Het Parool

“Is Snarky Puppy de beste band ter wereld?” – WritteninMusic

“MO & Snarky Puppy: Deze nieuwe opzet van muziekbeleving is buitengewoon” – MPodia

“Volharding is de kracht van Snarky Puppy” – NRC Handelsblad

 

Concert agenda