fbpx

02/11/2022

€28 (inc. fee)

LantarenVenster Rotterdam

Otto Reuchlinweg 996

Doors 19:30
Showtime 20:30

Seun Kuti & Egypt 80

Seun Kuti & Egypt 80 komen op 2 november 2022 naar Rotterdam voor een show in LantarenVenster! Tickets voor dit concert zijn direct verkrijgbaar via Ticketmaster.

De titels van zijn albums spreken boekdelen. ‘From Africa With Fury: Rise,’ ‘Black Times,’ ‘A Long Way To The Beginning.’ Seun Kuti’s muziek moet de luisteraar wakker schudden en meeslepen en is de motor om een sterk sociaal bewogen boodschap over te brengen. Het tekent de afrobeat waarmee Seun Kuti in de voetsporen treedt van zijn wereldberoemde vader Fela Kuti. Als 39-jarige bezingt hij de problemen van deze tijden zoals zijn vader in diens jonge jaren de misstanden uit de jaren ’70 aan de kaak stelde. 

Frappant is dat hij dit met dezelfde band doet als zijn vader, Egypt 80. Zijn band met dit befaamde orkest ontstond al dertig jaar geleden, toen Seun als negenjarige jongen met Egypt 80 het voorprogramma van zijn vader verzorgde. De hypnotiserende mix van jazz, funk en Afrikaanse ritmes samen met de politieke impact van muziek kreeg hij zo met de paplepel ingegoten. Niet verwonderlijk dat Seun Kuti zijn afrobeat ziet als tegengif voor zowel de corporate pop als de corrupte olie-industrie die hij zijn land ziet vervuilen. 

Dit concert wordt gepresenteerd door LantarenVenster i.s.m. BIRD, Rotown en MOMO Concerts. Voor dit concert zijn voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon beschikbaar.

Concert agenda